Afbeelding
Foto Shutterstock

3 tips voor natuurlijke huidverzorging

Partnercontent

Steeds meer mensen zien tegenwoordig het belang in van natuurlijke huidverzorging. Ook de cosmeticaproducenten vinden dit steeds belangrijker en produceren meer natuurlijke verzorgingsproducten. Gelukkig maar, want we weten inmiddels dat producten met kunstmatige toevoegingen lang niet altijd even goed zijn voor de huid. Denk maar eens aan ingrediënten als siliconen, parabenen of plastic-deeltjes die in het verleden vaak in verzorgingsproducten zaten. Hier vind je 3 tips voor natuurlijke huidverzorging.

1. Geef je huid regelmatig een natuurlijke scrub beurt

Je huidcellen vernieuwen zich continu. Er komen nieuwe cellen bij en oude cellen gaan dood. De dode cellen vallen alleen niet zomaar van je huid af. Ze zorgen voor een grauwe, ruwe of droge huid en je huid kan ook gaan schilferen.

Het is heel makkelijk om deze dode huidcellen van je huid te verwijderen, namelijk met een scrub beurt. Je kunt hiervoor een natuurlijke scrub gebruiken of gewoon een scrubhandschoen of zachte borstel. Na een scrub beurt voelt je huid weer heerlijk zacht aan en heeft het weer een natuurlijke glans.

2. Kies voor gezonde vetten

Gezonde vetten zijn een belangrijk onderdeel van natuurlijke huidverzorging. Ze remmen ontstekingen, verminderen of voorkomen huiduitslag en zorgen ervoor dat de huid minder droog is. We hebben het hier over gezonde vetten in je voeding, maar ook in je verzorgingsproducten. Gezonde vetten kunnen dus zowel van binnenuit als van buitenaf een positieve invloed hebben op je huid.

Je kunt bijvoorbeeld meer kokosolie, olijfolie of lijnzaadolie aan je voedingspatroon toevoegen. Rozenolie, sint janskruid olie en calendula olie zijn enkele voorbeelden van oliën die je kunt gebruiken als verzorgingsproduct voor je huid.

3. Stimuleer je bloedcirculatie met voldoende beweging

Wist je dat voldoende beweging niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook voor je huid? Eigenlijk is dat ook wel heel logisch, want je huid is een afspiegeling van je gezondheid. Voldoende beweging zorgt voor een betere bloedcirculatie, waardoor je huid er mooier en gezonder uitziet. Beweeg daarom elke dag minstens een half uur en probeer niet te lang achter elkaar te zitten.

Zo kies je de juiste natuurlijke verzorgingsproducten

Er zijn ontzettend veel producten voor natuurlijke huidverzorging. Hoe weet je nu welke producten voor jou het beste zijn? Het belangrijkste is dat je kijkt naar jouw huidtype. Voor een droge huid zijn andere producten beter dan voor een gevoelige huid. Als je niet precies weet wat jouw huidtype is, kun je een online test doen.

Zodra je weet welk huidtype je hebt, kijk je welke producten hiervoor geschikt zijn en welke voordelen die producten nog meer bieden. Kies welke natuurlijke huidverzorgingsproducten bij jou passen en laat jouw huid weer stralen!

advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19