Massage is een passie

18 november 2010 om 00:00 Ondernemend

,,Ik schijn het in mijn handen te hebben”, vertelt Ellen. Wat dat precies is, kan ze niet uitleggen, maar haar klanten vertellen het haar vaak genoeg. ,,Ik kan iets voor ze betekenen en het is natuurlijk heerlijk als de klant kan genieten van een behandeling.” Vijftien jaar geleden won zij al de Blue Diamond Award tijdens een competitie op de vakbeurs voor schoonheidsverzorging in Utrecht. Ellen heeft haar draai helemaal gevonden in haar vak. Na een tiental jaren bij een bank te hebben gewerkt, begon ze met de opleiding voor schoonheidsspecialiste. Na twee jaar haalde ze met vlag en wimpel haar diploma. Sindsdien schoolt ze zich met regelmaat bij. 95% van de cursussen die zij volgt zijn gericht op massage, die toe te passen zijn voor verbetering van de gezichtshuid of voor lichaamsbehandelingen. Ellen heeft dan ook veel technieken in huis zoals een haptonomische massage, een bindweefselmassage, een holistische massage, een bio realease massage of een anti stress massage. ,,Het is zelden dat ik mij aan één manier van masseren houd. Ik pas mijn techniek aan de klant aan, zowel bij een lichaams- of gezichtsmassage”, aldus Ellen.

LEERSUM - Als je de conditie van je huid wilt verbeteren of even lekker wilt ontspannen, of gewoon toe bent aan verwennerij is de salon Huidverzorging & Wellness van Ellen Fabac-Kraak het adres om naar toe te gaan. Al 15 jaar is zij schoonheidsspecialiste en geeft haar klanten gezichtsbehandelingen en massages. Haar schoonheidssalon in Leersum is de plaats om op te laden en weer ontspannen huiswaarts te gaan. door Rose Carry Lokin

De Leersumse schoonheidsspecialiste werkt met verschillende producten. ,,In de combinatie daarvan ligt ook de kracht. De natuurlijke producten van bijvoorbeeld Dr Spiller en de etherische oliën van Volatile. Deze laatste werkt op de gemoedstoestand en is heerlijk ontspannend”, aldus Ellen. De producten van Dr Spiller zijn uniek van samenstelling, weet zij. Niet alleen is het biocosmetisch, maar bij Dr Spiller zijn bijna alle crèmes zo samengesteld dat het oliedeel belangrijker is dan het waterdeel. ,,Water verdampt, daar doet de huid niets mee. De olie daarentegen?gaat de huid in en doet daar zijn werking.” In één behandeling ziet Ellen de huid al op een positieve manier reageren. Begin volgend jaar gaat Ellen een aroma totaal therapie cursus volgen. ,,Daarmee wil ik een specifieke gezichtsbehandeling starten.” Omdat Ellen alweer 15 jaar schoonheidsspecialiste is, geeft ze haar nieuwe en bestaande klanten na een gezichts- en bodybehandeling een handtreatment of hoofdhuidmassage cadeau.

Huidverzorging & Welness Ellen Fabac-Kraak, Vijverlaan 11, 3956 EC Leersum. Tel: 0343-453839. huidverz.ellenfabac@orange.nl. Behandeling op afspraak.

advertentie
advertentie