Afbeelding
Foto Unsplash

Bijles is belangrijk voor kinderen op de middelbare school, en wel hierom

Partnercontent

Leerlingen die bijles krijgen, ontwikkelen vaardigheden om doelen te stellen. Het leert kinderen hoe waardevol het is zich op een onderwerp te richten en zich er alleen op te concentreren. Bijles leert leerlingen ook dat het OK is om hulp van anderen te vragen en te aanvaarden.

Leerlingen krijgen via bijles het vermogen hun leertempo te evalueren en te beheersen, en initiatief te nemen bij het afmaken van hun schoolwerk. Een leerling zal zich minder snel “achtergelaten” voelen of te geïntimideerd om hulp te vragen als hij of zij die nodig heeft, of dat nu gaat om bijles biologie of bijles Engels.

Met bijles heeft de leerling de touwtjes in handen

Ze nemen onmiddellijk de controle over hun eigen onderwijs. Leerlingen die bijles krijgen, bevinden zich in een periode waarin ze hun eigen leren moeten beheren, in tegenstelling tot passieve toeschouwers te zijn, zoals tijdens de les. Uiteraard met hulp! De bijlesleraar wordt vaak door de leerling gestuurd. Bijles helpt de leerling om op deze manier een beter inzicht in zijn eigen sterke en zwakke punten te ontwikkelen. Dit is nuttig als je iets nieuws probeert te leren of ergens beter in probeert te worden.

Eén-op-één onderwijs is de enige vorm van leren die betere resultaten oplevert dan andere vormen van leren. Ondanks de beste inspanningen van docenten verhindert de structuur van het hedendaagse onderwijssysteem vaak dat gepersonaliseerd onderwijs kan plaatsvinden.

Er is gewoon niet genoeg tijd

De tijdsdruk op een leraar is gedeeltelijk het gevolg van de noodzaak om kinderen voor te bereiden op gestandaardiseerde testen. Bijles is van cruciaal belang vanwege deze problemen, die in de meeste scholen voorkomen. Bijles leraren en leraressen kunnen een belangrijke invloed hebben op de academische loopbaan van een leerling. Ze helpen leerlingen van alle leeftijden bij het leren van de stof. Ze brengen nuttige studietechnieken bij en geven veel leerlingen de geïndividualiseerde training die ze nodig hebben om te slagen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 5 uur geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 9 aug, 07:34
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 9 aug, 07:30
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30