Afbeelding
Foto Unsplash

Bijles is belangrijk voor kinderen op de middelbare school, en wel hierom

Partnercontent

Leerlingen die bijles krijgen, ontwikkelen vaardigheden om doelen te stellen. Het leert kinderen hoe waardevol het is zich op een onderwerp te richten en zich er alleen op te concentreren. Bijles leert leerlingen ook dat het OK is om hulp van anderen te vragen en te aanvaarden.

Leerlingen krijgen via bijles het vermogen hun leertempo te evalueren en te beheersen, en initiatief te nemen bij het afmaken van hun schoolwerk. Een leerling zal zich minder snel “achtergelaten” voelen of te geïntimideerd om hulp te vragen als hij of zij die nodig heeft, of dat nu gaat om bijles biologie of bijles Engels.

Met bijles heeft de leerling de touwtjes in handen

Ze nemen onmiddellijk de controle over hun eigen onderwijs. Leerlingen die bijles krijgen, bevinden zich in een periode waarin ze hun eigen leren moeten beheren, in tegenstelling tot passieve toeschouwers te zijn, zoals tijdens de les. Uiteraard met hulp! De bijlesleraar wordt vaak door de leerling gestuurd. Bijles helpt de leerling om op deze manier een beter inzicht in zijn eigen sterke en zwakke punten te ontwikkelen. Dit is nuttig als je iets nieuws probeert te leren of ergens beter in probeert te worden.

Eén-op-één onderwijs is de enige vorm van leren die betere resultaten oplevert dan andere vormen van leren. Ondanks de beste inspanningen van docenten verhindert de structuur van het hedendaagse onderwijssysteem vaak dat gepersonaliseerd onderwijs kan plaatsvinden.

Er is gewoon niet genoeg tijd

De tijdsdruk op een leraar is gedeeltelijk het gevolg van de noodzaak om kinderen voor te bereiden op gestandaardiseerde testen. Bijles is van cruciaal belang vanwege deze problemen, die in de meeste scholen voorkomen. Bijles leraren en leraressen kunnen een belangrijke invloed hebben op de academische loopbaan van een leerling. Ze helpen leerlingen van alle leeftijden bij het leren van de stof. Ze brengen nuttige studietechnieken bij en geven veel leerlingen de geïndividualiseerde training die ze nodig hebben om te slagen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 8 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 9 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14