Afbeelding
Pixabay

‘Heropen per direct middelbare scholen’ roepen vijftig organisaties op

Corona Coronavirus

HEUVELRUG (ANP) Zeker vijftig organisaties maken zich grote zorgen om de mentale gezondheid en sociale ontwikkeling van scholieren. De organisaties doen dan ook een dringende oproep aan het kabinet om de middelbare scholen per direct te heropenen.

,,De helft van de jongeren geeft aan zich eenzaam te voelen. Ook is er een toename in eetstoornissen, depressieve gevoelens en angst onder tieners”, zeggen UNICEF Nederland, de Nederlandse ggz en Jeugdzorg Nederland. Zij vinden dat jongeren een te hoge prijs betalen voor de coronacrisis. 

Op dit moment krijgen de meeste leerlingen op het voortgezet onderwijs nog altijd geen fysiek les. ,,De huidige stilstand betekent letterlijk een achteruitgang van onze jongeren. Laat hen niet de onzichtbare slachtoffers worden van de coronapandemie.” Volgens de organisaties moet het kabinet op zoek naar alternatieven, zodat scholieren minstens één dag per week naar school kunnen.

Dat het heropenen voor gezondheidsrisico’s en onrust kan zorgen, erkennen de organisaties. ,,Maar we weten dat scholen geen grote besmettingshaarden vormen en leraren niet meer kans hebben het coronavirus op te lopen dan andere beroepsgroepen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 1 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 18 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30