Afbeelding
Foto: Amslod

E-bike. Heb jij er al een?

Partnercontent

Je ziet veel e-bikes voorkomen. Nederland staat ook wel bekend als het fietsland. Je ziet erg veel fietspaden waar mensen op fietsen. Vooral met lekker weer buiten ontkom je er niet aan iemand op de fiets tegen te komen. Door de nog steeds stijgende populariteit van e-bikes zie je nog veel mensen een e bike kopen. Onder e-bikes heb je erg veel verschillende soorten. Iedere e-bike heeft zijn eigen speciale eigenschappen en daarnaast ook voor- en nadelen. Wanneer je nieuwsgierig bent naar de verschillende soorten, kun je hieronder meer erover lezen!

E-bike 1: bakfiets

Als eerste heb je de bakfiets. Deze fiets zie je erg veel voorbij komen in grote steden. De reden hiervan is dat ze in grote steden het vaak erg druk is met veel auto’s. Hierdoor staan er vaak files. Gezinnen met kinderen willen toch makkelijk en snel ergens naar toe kunnen. Door middel van de bakfiets kunnen ze zichzelf makkelijk verplaatsen. Hierdoor voorkomen ze terecht te komen in de file. Naast dat het een makkelijke en snelle oplossing is voor veel gezinnen in grotere steden, kun je er ook nog verschillende accessoires op installeren.

E-bike 2: hybride fiets

Net als bij de hybride auto is de hybride fiets een combinatie. Hierbij is het een combinatie van een sportfiets en stadsfiets. Over beide fietsen apart lees je hieronder meer. Door deze kruising, kun je jezelf makkelijk en snel verplaatsen. De fiets is vooral gemaakt voor het gebruik van dagelijkse bezigheden. Hierbij kun je denken aan kortere afstanden van en naar bijvoorbeeld de supermarkt.

E-bike 3: sportfiets

De sportfiets is een fiets die, zoals het woord het al doet vermoeden, gemaakt is om te kunnen sporten. Hoewel je verwacht dat je bij het sporten meer moeite zou moeten doen, kan dit ook zeker met de sportfiets. Er staan op de fiets namelijk verschillende fitnessoefeningen. Door deze verschillende oefeningen uit te voeren kun je de doelen die je gesteld hebt behalen. Het heeft dus eigenlijk nog extra toevoegingen aan de normale sportfiets. Daarnaast heb je een middenmotor fiets. Dit houdt in dat de motor in het midden van de fiets zit, waardoor je een goede aandrijving hebt.

E-bike 4: stadsfiets

Stadsfietsen zie je al jaren veel voorbijkomen. Deze fietsen zijn erg populair. De reden hiervan is dat ze ten eerste erg makkelijk in gebruik zijn, maar daarnaast ook nog eens een leuke uitstraling hebben. Ze komen vaak uit in mooie en populaire designs. Deze fiets is makkelijk te gebruiken voor korte afstanden. Je hoeft hierbij ook niet meer bang te zijn dat je bijvoorbeeld bezweet aankomt op een overleg.

E-bike 5: snelle e-bike

De meeste e-bikes gaan ongeveer 25 kilometer per uur. Dit is al een stuk sneller dan het tempo wat je op een normale fiets hebt. Toch kan het zo zijn dat je graag nog sneller gaat, maar wel iets van inspanning wilt leveren. Hiervoor heb je de snelle e-bike. Deze e-bike gaat ongeveer 45 kilometer per uur. Hierbij heb je wel een rijbewijs, helm en kenteken nodig. Wanneer je deze in bezit hebt, kun je genieten van snelle en makkelijke tochtjes.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 18 minuten geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel gisteren
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30