Afbeelding
Foto: Pixabay

Kwalitatief goede verzekering UnitedConsumers tegen scherpe premie aangeboden

Partnercontent

De maanden november en december worden door Nederlanders massaal gebruikt om van zorgverzekeraar te wisselen. Op 12 november hebben de verschillende verzekeraars hun premie en de dekking van de basisverzekering gepubliceerd. Zo ook het consumentencollectief UnitedConsumers, wat met een nieuwe zorgverzekering op de markt kwam. Met name dertigplussers waarderen de uitgebreide dekking van de basisverzekering. In het bijzonder door de lage premie die men voor deze basisverzekering betaalt, namelijk: 114,90 euro op maandbasis. De basisverzekering is hiermee een van de goedkoopste opties in 2022. 

Dekking aan laten sluiten op uw zorgbehoefte

Als consument wilt u niet te veel betalen voor uw zorgverzekering. Tegelijkertijd wilt u een verzekering die aansluit op uw zorgbehoefte. De basisverzekering van UnitedConsumers is breed, waarbij zorg door contractpartijen voor 100% vergoed wordt. Bij partijen zonder contract met deze verzekeraar wordt 65% van de kosten vergoed. Naast de basisverzekering heeft u als consument de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Een populair voorbeeld hiervan is de tandverzekering. Ook een aanvullende verzekering voor behandelingen bij de fysiotherapeut is populair. Wist u dat 85% van de Nederlanders voor een aanvullende verzekering kiest? 

Eigen risico vrijwillig verhogen kan interessant zijn

Mensen die weinig medische zorg nodig hebben doen er verstandig aan, het vrijwillig verhogen van het eigen risico te overwegen wanneer hun financiële situatie dit toelaat. Bij medische behandelingen wordt het eerste deel van de kosten afgetrokken van uw eigen risico. U betaalt deze zorg hierdoor zelf, naast uw premie voor de verzekering. Door het eigen risico te verhogen, bespaart u maandelijks op de kosten van uw premie. Die besparing kan oplopen tot 20 euro per maand bij een vrijwillig eigen risico van 885 euro op jaarbasis. Dat is direct het maximale vrijwillige eigen risico. Standaard ligt het eigen risico op 385 euro in 2022, wat overeenkomt met het eigen risico in 2021. 

Tot 1 januari de mogelijkheid om over te stappen

U heeft standaard eens per jaar de mogelijkheid om van zorgverzekeraar te wisselen. Dit kan tot 1 januari van het nieuwe jaar. U kunt er ook voor kiezen om de huidige verzekering voor die tijd op te zeggen. In dat geval kunt u tot 31 januari van verzekering wisselen. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 12 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 13 uur geleden
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35