Afbeelding
Zorgverzekering

Zorgverzekering met of zonder verhoogd eigen risico?

Partnercontent

Een aantal weken per jaar is het zover, van half november tot en met eind december kun je overstappen van zorgverzekering. Dit geeft je de mogelijkheid om andere keuzes te maken met betrekking tot je gezondheid en wat je van het nieuwe jaar verwacht op dat gebied. Natuurlijk kun je de toekomst niet voorspellen, maar je kunt er wel zo goed mogelijk rekening mee houden óf juist een gok nemen en extra besparen door het verhogen van je eigen risico. We leggen je hier graag meer over uit.

Standaard eigen risico

Het standaard eigen risico is in Nederland al een aantal jaar €385,00. Dit is ook voor 2021 het geval. Dit houdt in dat wanneer je zorgkosten maakt die vallen onder de basisverzekering, je deze tot €385,00 zelf moet vergoeden. Dit is dus niet van toepassing op een aanvullende verzekering, zoals bijvoorbeeld een tandartsverzekering 2021. Ga je over dit bedrag binnen je basisverzekering, dan vergoed de verzekering alles, hoe hoog het bedrag ook oploopt, maar je kunt dus niet onder deze €385,00 uit. Ga je een nieuwe verzekering afsluiten, dan staat het bedrag ook altijd automatisch op €385,00. Waarschijnlijk zie je hierbij ook de optie om dit bedrag te verhogen. Benieuwd wat dit met je premie doet en welk risico je hiermee loopt? Lees dan snel verder.

Verhoogd eigen risico

Ben je kerngezond, niet van plan zwanger te worden, ben je geen topsporter die zo nu en dan blessures heeft of heb je geen operaties al op de planning staan? Dan kun je ervoor kiezen om een risico te nemen. Je weet natuurlijk nooit of je gezondheid het hele jaar op en top blijft, maar als je dit wel verwacht kun je je eigen risico verhogen tot €885,-. Dit betekent dat je dus dit bedrag zelf moet betalen mocht je toch terechtkomen in een situatie dat je zorg nodig hebt. Wat is hier dan het voordeel van? Het enorme voordeel op je premie! Je kunt hier maandelijks tot wel tientallen euro’s mee besparen.

Weeg je keuze dus goed af! Durf je dit risico niet te nemen, maar ga je er wel vanuit dat je gezond blijft? Dan kun je ook voor een middenweg kiezen, je kunt het eigen risico namelijk met sprongen van €100,00 verhogen bij veel verzekeraars. Succes met het kiezen van een verzekering en vergeet niet zorgverzekeringen vergelijken, dat loont!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 2 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04