Afbeelding
Foto: Shutterstock

Tips voor beginnende webshops

26 november 2021 om 15:20 Partnercontent

Sinds corona is uitgebroken, shoppen veel mensen vaker online. Veel fysieke winkels beginnen hun eigen webshop. Maar er springen ook veel beginnende webshops uit de grond. Heb jij een beginnende webshop? Dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal aspecten, waaronder voorspelling van de vraag en het verzendplatform.

Uniek aanbod

Doordat er zoveel webshops zijn, is het natuurlijk belangrijk dat er in jouw webshop unieke producten worden verkocht. Analyseer jouw concurrentie en bedenk goed welk gat in de online webshops jij kunt vullen. Heb je jouw unieke product(en) gevonden? Bekijk dan of er wel vraag naar is. Heb je geen bijzonder product? Kom dan met andere voordelen, zoals goede service of snelle levertijd.

Voorspelling van de vraag

Bedenk goed hoe groot de vraag is naar de producten die jij verkoopt. Begin dus klein, zodat je niet met een te grote voorraad komt te zitten. Een grote voorraad kost namelijk ook extra geld: denk aan opslag- en controlekosten. Daarom is het noodzakelijk om de output van de producten te voorspellen. Met een kleinere voorraad kun je ook vanuit huis beginnen. Houd een lage voorraad aan en breid vanaf daar uit.

Betaalmethode

Een betaalmethode integreren in jouw webshop is niet gratis. Meteen meerdere betaalmethodes integreren is dus niet verstandig. Dit kan teveel geld kosten als je een kleine webshop hebt. Begin daarom met één betaalmethode. Analyseer na een tijdje of jouw webshop winstgevend genoeg is om er meerdere betaalmethodes aan toe te voegen. Wij raden iDeal aan om mee te beginnen, mocht de doelgroep Nederlands zijn.

Verzendplatform

Een soepele verzending van de producten is van groot belang voor elke webshop. Wanneer je de producten zelf handmatig verzendt, kost dit veel tijd. Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een verzendplatform, gaat het verzendproces vanzelf. Bij verzendplatformen zoals KeenDelivery kun je je gratis aanmelden. Kies de vervoerders, maak verzendlabels en krijg een automatisch overzicht van jouw verzendingen. Zo maak je zakelijk pakketten versturen gemakkelijker.

Verpakkingsmateriaal

Het is begrijpelijk dat je wil dat de verpakking van pakketjes een leuke uitstraling heeft. Maar het is van belang om de verpakking zo klein mogelijk te houden. Een grote doos is dus niet nodig voor een klein product. Hoe kleiner de verpakking, hoe goedkoper de verzending is voor jou. Een andere manier om te besparen op de verpakking, is door de verpakking van retourzendingen te gebruiken. Hierdoor is het niet nodig om telkens nieuw materiaal aan te schaffen.

advertentie
advertentie