Afbeelding
Geld lenen kost geld

Tips om voor verkoeling te zorgen

4 september 2020 om 15:23 Partnercontent

De eerste écht zonnige dagen liggen al weer achter ons, want de zomer is in volle gang. Voor de één is dat de mooiste tijd van het jaar, terwijl de ander juist niet tegen het warme weer kan. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de hitte het hoofd koel houdt? In dit artikel geven we daar enkele tips voor.

Je huis luchten in de ochtend

Ook al hebben we te maken met een hittegolf, vroeg in de ochtend is de temperatuur op zijn laagst. Daarom is het aan te raden om vroeg op te staan en je huis te luchten op dat moment. Zet deuren en ramen open zodat de koele lucht je huis in kan om de warme lucht te verdrijven. Je zult zien dat dit al snel effect heeft. Zo begin je de dag in ieder geval lekker fris.

Deze manier van verkoelen heeft nog een ander groot voordeel. Je voorkomt namelijk op deze manier dat vocht zich ophoopt in je huis. Door vocht kan schimmel ontstaan in je woning en dat zorgt weer voor gezondheidsklachten. Het is dus ook nog eens erg gezond om je huis te luchten!

Rolluiken om de zon tegen te houden

Je kent ze wel, de rolluiken die deuren en ramen kunnen afsluiten. Vaak worden ze als anti-inbraakmiddel ingezet, maar ook tegen het licht en de warmte van de zon werken ze uitstekend. Je weet hoe warm het kan zijn als de zon op je lijf schijnt door een raam heen. Al die warmte kun je dus buitenhouden als je kiest voor rolluiken. Je laat de rolluiken gewoon naar beneden op de momenten dat de zon op een raam of deur schijnt en dat is alles wat je hoeft te doen om het binnen aangenaam te houden qua temperatuur.

Ultiem comfort met een airco

De opties die we tot nu toe hebben genoemd, voorkomen vooral dat het erg warm wordt in huis. Maar als je instant verkoeling zoekt op elk moment van de dag, dan is een airco natuurlijk de beste optie. Het is niet voor niets dat vooral bedrijven vaak voor airconditioning kiezen, want medewerkers zijn veel productiever als de temperatuur niet te hoog wordt.

Heb je geen geld op je rekening om een goede airco te kunnen kopen? Dan kun je overwegen om het te lenen. Zie het dan als een investering in je eigen comfort. Want je voelt je een heel stuk fijner wanneer je thuis kunt ontsnappen aan de hitte.

advertentie
advertentie