Omstanders zagen dikke rookwolken naar buiten komen.
Omstanders zagen dikke rookwolken naar buiten komen. 112 Heuvelrug

Brand in horecazaak in Amerongen

Brand

AMERONGEN De brandweer heeft donderdagmorgen een brand in Solo aan de Overstraat bestreden. Er kwamen flinke rookwolken uit de grillroom/pizzeria/snackbar in het oude dorp. Korte tijd was er sprake van een uitslaande brand, maar het vuur was snel onder controle.

De mensen die boven de horecazaak en de aangrenzende winkel wonen, zijn in veiligheid. Ze werden gewekt door het brandalarm dat afging en konden zich tijdig en zonder letsel naar buiten begeven. De ambulance die voor de zekerheid was opgeroepen, kon al snel weer terugkeren naar de post. Ook de Dierenambulance verscheen in de Overstraat, maar tot nu toe is niet bekend of er huisdieren waren die verzorging nodig hebben.

Tijdens het bluswerk werd de naastgelegen winkel Bamboo City geventileerd, net als overigens het bovenliggende appartement. Met een warmtecamera inspecteerde de brandweer vanuit de bak van de ladderwagen het dak om te kijken of er onder de dakpannen nog bluswerk nodig was.

Het vuur werd vanmorgen ontdekt, doordat dikke rookpluimen naar buiten kwamen. Omstanders waarschuwden de brandweer die de situatie snel onder controle kreeg. Het vermoeden bestaat dat het vuur is ontstaan in de apparatuur en vervolgens is doorgeslagen, maar op dit moment is de oorzaak van de brand nog niet officieel bekend.

De schade aan het gebouw, gelegen tegenover de Donkerstraat, is aanzienlijk. Volgens de laatste berichten zijn de grillroom en de winkel voorlopig niet te gebruiken als gevolg van veel rook- en roetschade. Om dezelfde reden moeten de bewoners van de eerste verdieping (tijdelijk) elders onderdak zoeken. 

Twee bewoners waren thuis, maar konden zich in veiligheid stellen.
Korte tijd was er sprake van een uitslaande brand, maar het vuur was snel onder controle.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 13 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 19 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52