Omstanders zagen dikke rookwolken naar buiten komen.
Omstanders zagen dikke rookwolken naar buiten komen. 112 Heuvelrug

Brand in horecazaak in Amerongen

Brand

AMERONGEN De brandweer heeft donderdagmorgen een brand in Solo aan de Overstraat bestreden. Er kwamen flinke rookwolken uit de grillroom/pizzeria/snackbar in het oude dorp. Korte tijd was er sprake van een uitslaande brand, maar het vuur was snel onder controle.

De mensen die boven de horecazaak en de aangrenzende winkel wonen, zijn in veiligheid. Ze werden gewekt door het brandalarm dat afging en konden zich tijdig en zonder letsel naar buiten begeven. De ambulance die voor de zekerheid was opgeroepen, kon al snel weer terugkeren naar de post. Ook de Dierenambulance verscheen in de Overstraat, maar tot nu toe is niet bekend of er huisdieren waren die verzorging nodig hebben.

Tijdens het bluswerk werd de naastgelegen winkel Bamboo City geventileerd, net als overigens het bovenliggende appartement. Met een warmtecamera inspecteerde de brandweer vanuit de bak van de ladderwagen het dak om te kijken of er onder de dakpannen nog bluswerk nodig was.

Het vuur werd vanmorgen ontdekt, doordat dikke rookpluimen naar buiten kwamen. Omstanders waarschuwden de brandweer die de situatie snel onder controle kreeg. Het vermoeden bestaat dat het vuur is ontstaan in de apparatuur en vervolgens is doorgeslagen, maar op dit moment is de oorzaak van de brand nog niet officieel bekend.

De schade aan het gebouw, gelegen tegenover de Donkerstraat, is aanzienlijk. Volgens de laatste berichten zijn de grillroom en de winkel voorlopig niet te gebruiken als gevolg van veel rook- en roetschade. Om dezelfde reden moeten de bewoners van de eerste verdieping (tijdelijk) elders onderdak zoeken. 

Twee bewoners waren thuis, maar konden zich in veiligheid stellen.
Korte tijd was er sprake van een uitslaande brand, maar het vuur was snel onder controle.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48