Verkoopplan vastgoed wordt uitgesteld - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Verkoopplan vastgoed wordt uitgesteld

14 jul, 13:12 Politiek
Lex van Lieshout
Afbeelding

HEUVELRUG De Heuvelrugpolitiek laat zich vooralsnog niet buitenspel zetten bij de verkoop van gemeentelijk vastgoed. Het voorstel van wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) om hem in één klap groen licht te geven voor de verkoop van alle objecten, leed maandagavond schipbreuk in de gemeenteraad. Een ruime meerderheid wil eerst nog eens rustig naar de vastgoedlijst kijken.

Ook moeten inwoners en organisaties de kans krijgen om mee te praten over de verkoop van gemeentelijke eigendommen. Zo doet bijvoorbeeld de voorgenomen verkoop van dorpshuis De Buurthucht in Overberg en het Tabaksteeltmuseum in Amerongen veel stof opwaaien. Volgens CDA-raadslid Teunis Reedijk speelt De Buurthucht een belangrijke rol als ontmoetingsplek. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.