Afbeelding
tiana__lima__ - stock.adobe.com

Reizen naar Duitsland weer toegestaan, maar hoe zit dat nou?

Partnercontent

Per 15 Juni zijn de reisbeperkingen en de controles aan de Duitse grens voorbij. Duitsland heeft echter wel nog veiligheidsrisico’s en daaraan verbonden maatregelen. Wat zijn de regels en waar moet je rekening mee houden tijdens een vakantie naar Duitsland? Je vindt hier een handig overzicht met alle maatregelen en adviezen omtrent COVID-19 in Duitsland.

Met de auto naar Duitsland rijden

De veiligste manier om momenteel naar Duitsland te reizen is met de auto. Zo voorkom je kans op besmettingen tijdens de reis naar en van Duitsland, en kan je bij een eventuele opleving van het virus direct terug naar Nederland. Wanneer je met de auto naar een Duitse stad reist, is het van belang om rekening te houden met de milieuzones. Elke auto die een milieuzone binnenrijdt, dient in het bezit te zijn van een milieusticker. Je kunt de sticker op verschillende plekken aanschaffen, zowel online als onderweg. Dekra verkoopt Duitse milieustickers voor €12,50. 

Duitse douane en grenscontroles

Deze week zijn de grenzen weer open wat betekent dat de grenscontroles voorbij zijn. Vakantiegangers hebben geen dringende reden meer nodig om de grens te mogen passeren en ook toerisme is toegestaan. Er bestaat echter wel een mogelijkheid dat er bij de grens gecontroleerd wordt op verkoudheidsverschijnselen en symptomen van het coronavirus. 

Reisadvies Duitsland

Het Duitse reisadvies is momenteel code geel. Dit betekent dat reizen naar Duitsland zijn toegestaan, maar dat je moet opletten voor de veiligheidsrisico’s. Deze risico’s hebben alles te maken met een eventuele nieuwe uitbraak van het coronavirus. Bovendien kan het reisadvies snel veranderen naar code oranje bij een nieuwe opleving. Code oranje betekend dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. 

Wat is er geopend in Duitsland?

Wanneer je op vakantie gaat naar Duitsland maak je je misschien zorgen dat alle bezienswaardigheden en activiteiten gesloten zijn. Nergens voor nodig. Er zijn al veel dingen geopend in Duitsland. Zo zijn de meeste winkels en horeca aangelegenheden weer geopend. Het is overigens wel verplicht om te reserveren voor restaurants. Daarnaast zijn dierentuinen, musea, speelplaatsen, attractieparken en botanische tuinen gewoon geopend. Wel hebben ze allemaal extra maatregelen. Zo mogen er vaak maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen, en dienen er in dichte en afgesloten ruimtes mondkapjes gedragen te worden. Bioscopen, concertzalen en theaters zijn vooralsnog gesloten in Duitsland. 

Veilig op vakantie naar Duitsland

Vakanties in Duitsland zijn weer toegestaan mits je de voorschriften volgt. Zo dien je in Duitsland 1,5 tot 2 meter afstand te houden ten opzichte van omstanders. Bovendien dien je niet alleen in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen, maar ook in supermarkten, winkels, musea, en de tankshop. In principe overal waar 1,5 meter afstand houden lastig is en overal waar je binnen bent, is een mondkapje verplicht.  

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28