'Europa is kleiner geworden' - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

'Europa is kleiner geworden'

28 jun, 08:03 Onderwijs
John Beringen
Nicole Wieringa: ,,Doordat scholen samenwerken, is Europa kleiner geworden”
Nicole Wieringa: ,,Doordat scholen samenwerken, is Europa kleiner geworden”

DOORN Nicole Wieringa studeerde onder meer Europees recht en is sinds 2012 als externe verbonden aan diverse projecten van het Revius Lyceum Doorn. Zij is tevens trainer in het kader van het European Parliament Ambassador School programma. De combinatie van beiden leverde vorige week een ‘EU Webinar’ op; een soort congres waaraan leerlingen uit verschillende landen via een beeldverbinding deelnamen.

,,Regelmatig worden tegenstellingen binnen de Europese Unie (EU) onder een vergrootglas gelegd en soms lijkt het daardoor alsof er meer is dat ons scheidt dan dat ons verbindt”, laat ze weten. ,,Maar met verwijten los je niets op; wel, door met elkaar in gesprek te gaan en te blijven.Tegen die achtergrond hebben de liaisonoffices (informatiebureaus) van het Europees Parl..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.