Afbeelding
Elektrische raamgordijnen

Vijf voordelen van elektrische raamgordijnen

19 juni 2020 om 08:27 Partnercontent

Wat zou een woning zijn zonder ramen? Licht is enorm belangrijk voor mensen, dankzij lampen en gordijnen zijn we de baas over het licht in huis. Een lamp schakel je in via een knop, met een app of op basis van een lichtsensor. In tegenstelling tot de kaarsen en olielampen van vroeger hoef je niet fysiek in de buurt te komen van de verlichting. Waarom is dit wel nodig bij het openen en sluiten van de raamdecoratie? Dit is bij uitstek een handeling die je vaak moet uitvoeren, terwijl dit veel beter uitbesteed kan worden aan de technologie. Elektrische raamgordijnen bieden volop voordelen, laten we beginnen om er vijf op te sommen.

1. Meer mogelijkheden met de inrichting
Hoewel mensen veel tijd kunnen besteden aan de inrichting van een kamer, komt het toch opvallend vaak op hetzelfde neer wat betreft de positionering. Het bankstel, de televisie, eettafel; het wordt bepaald door de ruimte en invallend licht. Zo wil je niet dat het licht van buiten weerspiegelt op de televisie, je hebt ook geen zin om steeds over de bank te klimmen om de gordijnen dicht te trekken. Dus plaats je de inboedel op basis van zaken waar je geen invloed op hebt. Met elektrische raamgordijnen heb je voortaan wél invloed op de situatie, en heb je plotseling veel meer opties wat betreft de inrichting. Want je hoeft zelf niet meer aan de gordijnen te trekken, of met koordjes aan de slag te gaan. Voortaan laat je met een druk op de knop of volautomatisch de raamdecoratie openen en sluiten.

2. Overal controle over de raamdecoratie
Je hebt een kind dat in het weekend graag laat in bed blijft liggen. Maar het wordt tijd om op te staan, want het kind moet naar de training. Maak het jezelf makkelijk en voorkom een frustrerende discussie door op tijd de gordijnen in de slaapkamer te openen. Zo kun je kinderen rustig maar effectief uit hun roes halen. Maar ook wanneer je van huis bent kun je de elektrische raamgordijnen openen of sluiten. Wanneer je op vakantie bent bijvoorbeeld, al kun je in dat geval beter gewoon een timer instellen of een lichtsensor monteren. Je kunt ook op afstand zien welke gordijnen in huis geopend of gesloten zijn via de app.

3. Het blijft koel in de zomer
Verduisterende gordijnen hebben zeker een functie als zonwering, wat met name tijdens een hete zomer veel voordeel kan opleveren. Wanneer de zon fel schijnt kun je de elektrische raamgordijnen sluiten. Daarbij biedt het voordeel als de zijde naar buiten licht van kleur is. Wit reflecteert namelijk licht, en zorgt ervoor dat het binnen koeler blijft. Warmte is niet het enige probleem met zonlicht, door de UV-straling kan het meubilair ook aangetast worden. Sluit de gordijnen daarom ook wat vaker overdag, zo blijven meubels langer mooi.

4. Betere isolatie in de winter
Niet alleen wanneer het warm is bieden elektrische raamgordijnen voordeel. In de winter helpen ze juist weer met de isolatie. Daarbij zijn honingraat plisségordijnen het beste wat betreft isolatie, vanwege de lucht die zich in de open ruimtes bevindt. Rolgordijnen kunnen ook effectief zijn als isolatie mits ze goed aansluiten op het kozijn. Wanneer er HR+++ glas aanwezig is zul je hier niet zoveel voordeel mee behalen, met name op slaapkamers die niet voorzien zijn van optimale isolatie is het wel degelijk merkbaar. Aangezien deze ruimtes vaak hoger gelegen zijn, en warmte opstijgt, kan elektrische raamdecoratie zeker een verschil maken.

5. Meer rust voor de bewoners
Een luxe artikel, dit wordt best vaak gezegd wanneer het over elektrische raamgordijnen gaat. We gaan niet beweren dat gordijnen met een ingebouwde motor tot de eerste levensbehoeften behoren, toch is het zeker niet slechts een frivole luxe voor luie mensen. Als de eerste vier voordelen nog niet overtuigend genoeg waren, willen we graag rust als nummer vijf noemen. Ten eerste de rust door de verhoogde veiligheid. Dit geldt zowel voor de momenten dat je thuis bent, en je mogelijke indringers kunt waarnemen of afschrikken door de gordijnen te openen, maar ook zeker vanwege het feit dat het huis altijd bewoond lijkt te zijn. Daarnaast kun je op de slaapkamer bijvoorbeeld stille Somfy PoweredBlinds installeren. In de ochtend laat je de gordijnen heel langzaam openen zodat je optimaal uitgerust zult ontwaken. Iedereen in huis zal beter slapen, van de kinderkamer tot aan opa die even een dutje doet. Ontwaak je terwijl het donker is door elektrische verduisterende rolgordijnen? Activeer dan de verlichting of open de gordijnen met spraakbesturing. Rust en veiligheid gaan heel goed samen in een smart home.

Dit zijn nog maar vijf voordelen van elektrische raamgordijnen, er zijn per huishouden nog meer specifieke redenen om te kiezen voor automatisering. Informeer bij de leverancier naar alle mogelijkheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie