Afbeelding
Duurzaam wonen

De interieurtrends van 2020

19 juni 2020 om 08:25 Partnercontent

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, is het tijd om je te buigen over de interieurtrends van 2020. Het begin van een nieuw decennium is namelijk hét perfecte moment om je interieur een make-over te geven. Wil je weten welke trends niet mogen ontbreken in jouw huis? Lees dan snel verder.

Warme en natuurlijke kleuren
Dit jaar staat in teken van warme en natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan mosgroen, beige, aubergine, warm rood en ijsblauw. Combineer dit natuurlijke kleurenpalet het liefst met donkerkleurige houtsoorten en andere natuurlijke materialen in je interieur. Kies hierbij voor één accentmuur, waardoor je woning een hele andere uitstraling krijgt. Laat dit klusje over aan een schilder, deze helpt je namelijk direct met het bepalen welke muur hier het meest geschikt voor is. Vraag bovendien verschillende schilder offertes aan voor de laagste prijs.

Duurzaam
Wil je een goed voornemen voor het nieuwe jaar combineren met een interieurtrend? Kies dan zo veel mogelijk voor duurzaamheid in je interieur. Dit doe je door te gaan voor duurzame en natuurlijke materialen, gebruik te maken van LED-lampen en zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast is een bezoekje aan de kringloop brengen hartstikke duurzaam, hip én een stuk goedkoper dan nieuwe meubels kopen.

Multifunctioneel
2020 staat in het teken van een multifunctioneel interieur. Deze meubels zijn op verschillende manieren toepasbaar en dus perfect voor een kleine woning. In woonwinkels vind je daarom dit jaar ook allerlei ruimtebesparende en functionele meubels die goed passen bij een modern interieur. Het geheel maak je af door te kiezen voor rustige kleuren en alles slim in te delen. Zo creëer je rust en ruimte, hoe klein je ook woont.

Slimme gadgets
Gadgets maken het leven makkelijker, ook in huis. Denk hierbij aan apparaten die je met spraak bestuurt, of apps waarmee je de lichten en de thermostaat op afstand aan- en uitschakelt. De trends op het gebied van een slim interieur ontwikkelen zich razendsnel, blijf de gadgets dus zeker in de gaten houden als jij je woongenot wilt vergroten met de laatste snufjes.

Niet zo perfect
Een tijdje geleden moest je interieur zo strak en minimalistisch mogelijk zijn, maar die trend is in 2020 voorbij. Dit jaar mag alles namelijk wat losser zijn. Hoe je dit doet? Door te gaan voor gekke patroontjes, contrasterende kleuren en te kiezen voor vreemde accessoires. Geef alles een persoonlijke en unieke touch (het liefst gecombineerd met wat andere interieurtrends), en jij bent helemaal klaar voor een hip 2020.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie