Afbeelding
Foto De Koffiejongens

Duurzaam genieten van de lekkerste koffie

11 maart 2024 om 09:57 Partnercontent

Wil jij optimaal genieten van je koffie en hier niet alleen lichamelijk een goed gevoel aan overhouden? De koffiecups van De Koffiejongens zijn hier dan de perfecte keuze voor. Dit is zalige koffie in zes verschillende soorten, die ook nog eens geheel duurzaam voor je wordt geproduceerd. Zo hoef je niet bang te zijn dat de cups die je van dit merk in je Nespresso-automaat stopt, een negatieve impact hebben op het milieu. De Koffiejongens maken de lekkerste ristretto, lungo, espresso en decaf. Deze zijn los te bestellen, maar kan je met een abonnement ook maandelijks in de brievenbus krijgen. Zo bieden De Koffiejongens jou de lekkerste koffie, waar we je graag meer over vertellen. Bij Nieuwsblad De Kaap zijn we in ieder geval fan van zowel de koffie als het concept erachter!

Wat maakt de koffie van De Koffiejongens nou zo duurzaam?

De Koffiejongens doen er alles aan om hun koffie zo duurzaam mogelijk te produceren. We zetten graag voor je op een rijtje waar je dit aan merkt:

  • De koffiecups zijn 100% biologisch afbreekbaar;
  • Het verpakkingsmateriaal is FSC-gecertificeerd;
  • Ook gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk;
  • Jouw bestelling wordt indien mogelijk met de fiets of lopend bezorgd.

Koffiecups die 100% biologisch afbreekbaar zijn

Een nadeel van de koffiecups die je in een Nespresso-automaat stopt is het feit dat deze over het algemeen van aluminium zijn gemaakt. Stevig materiaal, maar met een fikse negatieve impact op het milieu. De Koffiejongens willen hier een biologisch alternatief voor aanbieden. Geen cups die herbruikbaar zijn, maar capsules die 100% door het milieu worden afgebroken. Heb je deze gebruikt en is er een heerlijk kopje koffie uit tevoorschijn gekomen? Dan gooi je het cupje daarna gewoon eenvoudig in de GFT-bak of op de composthoop. Het mooie aan deze cups is namelijk dat ze gemaakt zijn van planten en zodoende bestaan uit 100% hernieuwbare grondstoffen. We hebben het hier over PHA, een nieuwe generatie biopolymeer die voortkomt uit plantaardige oliën, en cellulose, wat uit de celwanden van planten wordt gehaald. Zo heb je een koffiecupje zonder microplastics en geheel natuurlijk. De micro-organismen in je GFT-bak lusten er wel pap van!

Deze koffie is ook milieuvriendelijk verbouwd

Het Rainforest Alliance-certificaat van deze koffie houdt in dat je met jouw kopje koffie een positieve bijdrage levert aan de leefomstandigheden van koffieboeren en hun families. Ze krijgen een eerlijke vergoeding voor hun koffie en daarnaast ook verdere ondersteuning als ze die nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan training in milieuvriendelijke landbouwmethodes. Hierbij wordt het gebruik van kunstmest zoveel mogelijk beperkt en probeert men ook te voorkomen dat er bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Niet alleen is dit beter voor het milieu, maar daarnaast verbetert de kwaliteit van de koffie ook. En: betere koffie levert weer meer inkomsten op voor de boer, die zo zijn gezin nog beter kan ondersteunen.

De Koffiejongens zijn ook op andere vlakken verantwoord bezig

Laten we het nog even hebben over de verpakking waar de koffiecups van dit bedrijf in worden bezorgd. Dit is namelijk helemaal gemaakt van FSC-gecertificeerd karton. Dit houdt in dat er voor elke boom die voor dit verpakkingsmateriaal wordt gekapt, ook een boom wordt teruggeplaatst. Daarbij wordt ook gedacht aan het welzijn van de dieren die in het bos leven, alsmede de mensen die afhankelijk zijn van het bos. Ook worden de koffiecups voor je ingepakt door mensen die vroeger een afstand hadden tot de arbeidsmarkt. En de bezorging? Die wordt zoveel mogelijk met de fiets of lopend gedaan. Zodoende is ook hier de impact op het milieu nihil. Daar komt bij dat het ook nog eens heel gezond is voor de mensen die bij De Koffiejongens werken.

Nespresso cups bestellen bij De Koffiejongens doe je in een handomdraai. Surf hiervoor even langs bij de webshop van dit bedrijf. Hier bestel je niet alleen snel en simpel deze koffie, maar heb je ook nog eens de keuze uit een van de abonnementen van De Koffiejongens. Hiermee krijg jij maandelijks een nieuwe lading 100% biologisch afbreekbare koffiecups geleverd. 

advertentie
advertentie