Afbeelding
Foto: Pixabay

Duurzaamheid en functionaliteit: Gripzakken en draagtassen als groene verpakkingskeuze

16 mei 2023 om 08:14 Partnercontent

Herbruikbare en hersluitbare gripzakken - Je kunt vandaag de dag geen krant openslaan of je leest wel iets over duurzaam leven of milieubewust ondernemen. De overheid spoort ons terecht aan om minder energie te gebruiken en het gebruik van plastic en andere milieubelastende materialen tot een minimum te beperken. In winkels kosten plastic tasjes inmiddels een niet gering bedrag en in andere zaken krijg je de producten alleen nog mee in anonieme tassen van papier. Producten horen het liefst alleen nog verpakt te zitten in biologisch afbreekbare (grip)verpakkingen. De ondernemer die zich inzet voor een duurzame wereld springt hier handig op in. Door alleen nog gripzakken te gebruiken die herbruikbaar, hersluitbaar en niet-milieubelastend zijn, kweekt hij goodwill bij zijn klanten en toekomstige opdrachtgevers. Zulke gripzakken zijn noodzakelijk bij het veilig, vochtvrij en gescheiden van vuil, opslaan van bijvoorbeeld elektronische componenten en kleine onderdelen.

Duurzame draagtassen

Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld hippe kledingwinkels die al adverteren met kleding dat in landen is gemaakt waar de arbeiders fatsoenlijk betaald krijgen. Zij willen graag duurzame katoenen of non woven draagtassen gebruiken om de gekochte artikelen in te doen. Dankzij de uitstraling van deze draagtassen geeft de winkelier een duidelijk signaal af naar de potentiële klant en anderen die de merknaam en het logo op de tas zien staan. Dit soort bedrijven staan op als trendsetters in de transitie naar een betere leefwereld, waar er geen plaats meer is voor productiemethoden die een te grote CO2-voetafdruk achterlaten.

Gripzakken gemaakt uit suikerriet en maïs

Het is daarom natuurlijk helemaal mooi meegenomen dat hersluitbare gripzakken en in vele maten en kleuren verkrijgbare draagtassen van een prima kwaliteit zijn. Juist dankzij de ‘groene’ natuurlijke materialen ontstaat er een telkens opnieuw te gebruiken tas of zak, omdat deze materialen oersterk zijn. Neem de composteerbare gripzak, gemaakt uit PLA, een biobased en biodegradable plastic bestaande uit suikerriet en maïs. Uiteindelijk komt zo’n gripzak bij het GFT afval terecht en zal daarna in industriële composteerinstallaties verwerkt worden.

Draagtassen vervaardigt van jute, katoen of stof

Heb je draagtassen met logo nodig? De papieren tassen zijn een goede optie als je deze een paar keer wilt gebruiken. De non woven tassen zijn oersterk en geschikt voor het dragen van zwaardere producten. Dit soort stoffen vliestassen zijn ook prima te gebruiken als relatiegeschenk. Ideaal als promotiemateriaal voor je bedrijf. De tassen lijken qua sterkte veel op de katoenen variant, die maandenlang dagelijks kunnen worden gebruikt. Vele malen beter dan de standaard plastic tassen van de supermarkt waar al snel de gaten invallen. Als laatste keuze is er de goedkope jute draagtas. Voorzien van sterke hengsels heb je iets bijzonders in handen. Jute is na katoen het meest gebruikte materiaal.

Zonder moeite snel te bestellen

Het vergt geen moeite om te veranderen van plastic naar een van de eerder genoemde biologische materialen. Je bestelt ze eenvoudig en de al dan niet bedrukte tassen worden bij je bezorgd. Laat dus zien waar je voor staat, ook met de kleinere dingen in het leven, zoals het gebruik van hersluitbare gripzakken en fijne en sterke draagtassen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie