Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. ANP

Te weinig bluswater op vakantieparken

15 november 2023 om 14:21 Overig

HEUVELRUG Op een aantal grote Heuvelrugse vakantieparken is bij brand niet genoeg bluswater beschikbaar, zo is na controle gebleken. Ook de toegankelijkheid voor de brandweer moet worden verbeterd. In een informatiebrief die burgemeester Frits Naafs woensdag aan de gemeenteraad heeft gestuurd, kondigt hij aan dat de gemeente met de parkmanagers in gesprek gaat over de brandveiligheid.  

door Michiel Schaaij

De komende tijd wordt ook de brandveiligheid op kleinere recreatieterreinen onderzocht. Om het tekort aan bluswater aan te pakken, organiseert de gemeente samen met de Veiligheidsregio Utrecht een bijeenkomst voor de parkmanagers. Op welke termijn de vakantieparken hun brandveiligheid op orde moeten hebben, is nog onderwerp van gesprek. 

HANDHAVING

In de brief informeert het college de Heuvelrugpolitiek ook over de acties tegen permanente bewoning van vakantiehuisjes. De gemeenteraad besloot eerder om daar de strijd tegen aan te binden. Dat handhavingstraject ging in februari van dit jaar van start en neemt naar verwachting zes jaar in beslag. Ter voorbereiding zijn er vorige jaar al drie grote slagboomcontroles uitgevoerd. 

MENSELIJKE MAAT

Intussen hebben 16 mensen de officiële aanzegging gekregen dat zij moeten vertrekken of een dwangsom moeten betalen. Volgens burgemeester Naafs hebben de acties ervoor gezorgd dat een aantal permanente campingbewoners is verhuisd naar elders. Naafs benadrukt dat de gemeente bij de handhavingsacties de menselijke maat wil toepassen. Zo zijn veertien vaste bewoners, met hun toestemming, in contact gebracht met medewerkers van het sociale dorpsteam. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie