De hard werkende en overal opduikende Bart Aalbertsen kon ook niet voorkomen dat zijn ploeg de punten niet in eigen huis wist te houden Rinus van Denderen

SVL niet uit gevarenzone

11 april 2022 om 10:43 Overig

Blauw witten hebben geluk geenszins aan hun zijde

LANGBROEK Zaterdag eersteklasser SVL had in de thuiswedstrijd tegen Roda’46 uit Leusden het geluk zeker niet aan haar zijde. Een gemiste strafschop en een arbitrale dwaling (gelijkmakerlaat in de tweede helft afgekeurd), leidden tot een frusterende 0-2 nederlaag voor de mannen van coach Joël Titaley. Daarmee blijft SVL bivakkeren in de onderste regionen van de ranglijst en worden de contouren van het spelen van nacompetitievoetbal meer en meer zichtbaar ondanks dat er nog negen wedstrijden op het programma staan, waaronder komende zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper Zuidvogels.

Huub van Aerssen

WERKLUST In een weinig opwindend eerste kwartier van dit belangrijke treffen toonde SVL weliswaar de nodige werklust en was in de onderlinge duels zeker niet de mindere, maar liet het met name in de eindfase afweten, waarbij de hinderlijke harde wind zeker een rol van betekenis speelde.

Een aan de thuisploeg toegekende penalty halverwege de eerste helft leek een beloning voor het harde werken van de Langbroekers. Maar Rik van Leeuwen slaagde er niet in om vanaf de elfmeterstip de bal achter Roda doelman Jerre Liebrechts te leggen. Kort voor het rustsignaal werd een verdedigende fout van SVL genadeloos afgestraft door de gasten uit Leusden en werd het eerste deel van dit treffen afgesloten met een hoogst ongelukkige 0-1 achterstand voor de thuisploeg.

ARBITRALE DWALING Ook in het tweede deel een hard werkend SVL dat naarstig op zoek ging maar de zo gewenste gelijkmaker. En in die opzet leek de thuisformatie ook in de laatste minuten te gaan slagen. Een op maat gegeven corner van Willem Baaij (86e minuut) werd op kundige wijze keurig met het hoofd verlengd door Rik van Leeuwen en bracht de Langbroekers op gelijke hoogte (1-1). Maar tot ontsteltenis van alles en iedereen dacht de assistent scheidsrechter daar anders over en keurde het glaszuivere doelpunt af (bal zou eerder de achterlijn gepasseerd zijn). Een absolute arbitrale dwaling en de tweede teleurstelling voor SVL.  Dat vervolgens ver in de extra tijd Roda spits Berry Powel de 0-2 wist binnen te schieten, boeide eigenlijk niet meer voor de aangeslagen thuisploeg die zeker geen loon naar werken kreeg. Eindstand 0-2.

RESULTATEN OVERIGE HEUVELRUGCLUBS DEV Doorn medekoploper in 4I liet in de uitwedstrijd tegen SVP geen steken vallen getuige de 2-4 overwinning voor de ploeg van coach Rick Andeweg. HDS (Leersum) liep in en tegen ‘t Goy tegen een 3-1 nederlaag aan en hekkensluiter DVSA (Amerongen) kreeg tegen koploper VVA een gevoelige draai om de oren (10-1).

In 4G behaalde FC Driebergen een 3-2 thuisoverwinning op Patria en blijft meedoen voor de prijzen. SVMM (Maarn) kwam thuis niet verder dan een 1-2 nederlaag tegen Saestum en blijft vooralsnog een van de degradatiekandidaten.