Taalcoaching Heuvelrug zoekt vrijwilligers: ‘Een taal leren gaat stap voor stap’

18 sep, 07:20 Onderwijs
John Beringen
Jan-Willem Buys en Mechteld Moons: ,,Heel dankbaar werk
Jan-Willem Buys en Mechteld Moons: ,,Heel dankbaar werk"

DRIEBERGEN Taalcoaching Heuvelrug, de organisatie die nieuwkomers binnen de gemeente helpt met het leren van de Nederlandse taal, is op zoek naar vrijwilligers die het team zodoende uitbreiden. Jan-Willem Buys en Mechteld Moons, leden van de werkgroep taalcoaching, vertellen over wat taalcoaching inhoudt en hoe de werkzaamheden er uitzien. 

,,Momenteel hebben we honderd taalcoaches”, laat Buys weten. ,,Door het toenemend aantal nieuwkomers willen wij dat aantal verhogen naar 115. Een taalcoach is trouwens geen docent. De eerste prioriteit is dat de mensen het Nederlands gaan begrijpen en zich verstaanbaar kunnen maken. We leggen dus niet de nadruk op de spelling en de grammatica; dat is iets voor een ander vervolgtraject: het form..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.