Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’

17 aug, 08:30 Maatschappelijk
John Beringen
V.l.n.r. zittend: Walter Osinca en Jef Helmer. Staand: Christine van Exel, Mariska Meulenberg en Willem Stolwijk. Niet op de foto Marion Stumpf
V.l.n.r. zittend: Walter Osinca en Jef Helmer. Staand: Christine van Exel, Mariska Meulenberg en Willem Stolwijk. Niet op de foto Marion Stumpf

HEUVELRUG Naar aanleiding van de komst van de vluchtelingen uit Oekraïne pakten Willem Stolwijk, Christine van Exel en Marion Stumpf de draad op om activiteiten te organiseren voor de nieuwkomers. Een initiatief dat veel bijval kreeg van vrijwilligers en bedrijven uit de regio.

,,Wij hebben ons in eerste instantie gebogen over de vermoedelijke basisbehoeften als die mensen zouden arriveren”, laat Stolwijk weten. ,,Een eerste brainstormsessie leverde al snel een tiental ideeën op. Dat varieerde van fietsen tot spelletjes, schilderlessen, handwerken, sportactiviteiten, enz... Nu had de gemeente Utrechtse Heuvelrug een infoavond georganiseerd over ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.