Taalcoaches gezocht: ‘Praten over alledaagse dingen’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Taalcoaches gezocht: ‘Praten over alledaagse dingen’

25 nov, 06:50 Maatschappelijk
John Beringen
Ferial en Harry: ,,Je hoeft geen professor te zijn om als taalcoach aan de slag te gaan."
Ferial en Harry: ,,Je hoeft geen professor te zijn om als taalcoach aan de slag te gaan."

HEUVELRUG Taalcoaching Heuvelrug is een organisatie van vrijwilligers uit gemeente Utrechtse Heuvelrug die mensen uit het buitenland en ‘laaggeletterde’ Nederlanders ondersteunt met Nederlands durven en leren gebruiken. Om verschillende redenen is het aantal vrijwilligers echter terug gelopen. Een gesprek met Harry Schroijer, taalcoach en lid van de werkgroep.

,,Een half jaar geleden hadden wij zo’n 140 vrijwilligers die wekelijks afspraken met tweehonderd voornamelijk buitenlandse mensen die in het AZC Leersum of in één van onze dorpskernen wonen”, laat Schroijer weten. ,,De restricties die de coronacrisis met zich meebracht, vormden in de zomer nog niet zo’n probleem omdat men toen nog buiten wandelend of in een park een veilige afstand kon bewaren..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.