‘Je kunt altijd nog wel iets doen voor een ander’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘Je kunt altijd nog wel iets doen voor een ander’

2 nov, 06:49 Verenigingen
John Beringen
Mariska Schouten met de zonnebloem: ,,Je kunt altijd wel iets bedenken om de mensen een beetje op te fleuren
Mariska Schouten met de zonnebloem: ,,Je kunt altijd wel iets bedenken om de mensen een beetje op te fleuren"

DOORN Hoe gaat de oudere generatie om met de huidige coronacrisis na alles wat deze al heeft meegemaakt? Waar lopen zij tegenaan en wat beroert hen in deze sombere dagen? In gesprek met Mariska Schouten die al twaalf jaar als vrijwilligster werkt voor Vereniging de Zonnebloem en zo regelmatig in contact komt met ouderen die vaak wat minder mobiel zijn.

,,De corona heeft heel veel overhoop gegooid”, laat ze weten. ,,Iedere vrijwilliger heeft contact met drie tot vier gasten. Normaal gesproken ga je daar één keer in de drie weken langs en pleegt af en toe een telefoontje met ze, maar nu is bezoek heel sporadisch. Nu mogen we alleen nog maar telefonisch contact hebben.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.