Feestelijke heropening van voormalige Triangel

30 jun, 14:00 Onderwijs
Babs Bouwman
Een vrolijke onthulling van het nieuwe SKDD-logo door burgemeester Naafs.
Een vrolijke onthulling van het nieuwe SKDD-logo door burgemeester Naafs.

DOORN Honderd jaar geleden opende Christelijke Schoolvereniging ‘Rhodestein’ haar deuren aan de Kortenburglaan in Doorn; vanaf 1984 omgedoopt tot De Triangel. Na de ver- huizing en fusie in 2015 met Hoog Moersbergen had de voormalige school slechts tijdelijke bewoners. Totdat Kinderopvang SKDD in 2019 toestemming kreeg het pand te kopen. Op 30 juni was de feestelijke heropening door burgemeester Naafs: een prachtig historisch pand is bewaard gebleven.

De Doornse architect J.A. Ruitenbeek ontwierp het schoolgebouw in opdracht van de Christelijke Schoolvereeniging ‘Rhodestein’ te Doorn, die het in 1921 in gebruik nam. Een bijzonder ontwerp, passend binnen de architectuur van de omliggende woonwijk. Een school met geschiedenis. Want tijdens de oorlog werd het gebouw gevorderd door Defensie voor de legering van soldaten, die na korte tijd naar z..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.