Afbeelding
Revius Lyceum Doorn

Doornse leerlingen in gesprek met Europese leeftijdsgenoten

Onderwijs

DOORN Meer dan honderd leerlingen uit acht verschillende landen, onder wie leerlingen van het Revius Lyceum in Doorn, spraken gisteravond tijdens een online meeting over (de kracht van) media met Kim van Sparrentak, lid van het Europees Parlement namens Groen Links.

Reizen is al een tijdje niet mogelijk. Toch gaat een aantal leerlingen van het Revius Lyceum Doorn, samen met zo’n 160 leerlingen uit Portugal, Spanje, Noord- en Zuid Italië, Servië, Griekenland, Roemenië en Zweden, sinds vorig jaar regelmatig de grens over. Natuurlijk niet fysiek maar dat maakt het contact met hun leeftijdgenoten uit andere landen niet minder interessant.

De leerlingen werken in internationale teams samen aan een grensverleggend en grensoverschrijdend online project “A Change Is Gonna Come” met als centraal thema Mensenrechten. Media, Democratie en Mensenrechten, zijn nauw verweven met elkaar dus ook Media, en in het bijzonder de positieve en negatieve effecten van social media, komen uitgebreid aan bod. In dat kader konden leerlingen al hun vragen kwijt aan Kim van Sparrentak die vertelde over hoe het is als jonge vrouw in het Europees Parlement en wat haar daar, maar ook in het algemeen, zoal bezighoudt. ,,Op inspirerende wijze gaf Kim een enorme glans aan de avond. Voor menig leerling vormde de avond een lichtpunt in de toch wel lastige corona-tijd”, aldus Nicole Wieringa, die het project heeft ontwikkeld en opgezet. 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 38 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36