Afbeelding
Revius Lyceum Doorn

Doornse leerlingen in gesprek met Europese leeftijdsgenoten

Onderwijs

DOORN Meer dan honderd leerlingen uit acht verschillende landen, onder wie leerlingen van het Revius Lyceum in Doorn, spraken gisteravond tijdens een online meeting over (de kracht van) media met Kim van Sparrentak, lid van het Europees Parlement namens Groen Links.

Reizen is al een tijdje niet mogelijk. Toch gaat een aantal leerlingen van het Revius Lyceum Doorn, samen met zo’n 160 leerlingen uit Portugal, Spanje, Noord- en Zuid Italië, Servië, Griekenland, Roemenië en Zweden, sinds vorig jaar regelmatig de grens over. Natuurlijk niet fysiek maar dat maakt het contact met hun leeftijdgenoten uit andere landen niet minder interessant.

De leerlingen werken in internationale teams samen aan een grensverleggend en grensoverschrijdend online project “A Change Is Gonna Come” met als centraal thema Mensenrechten. Media, Democratie en Mensenrechten, zijn nauw verweven met elkaar dus ook Media, en in het bijzonder de positieve en negatieve effecten van social media, komen uitgebreid aan bod. In dat kader konden leerlingen al hun vragen kwijt aan Kim van Sparrentak die vertelde over hoe het is als jonge vrouw in het Europees Parlement en wat haar daar, maar ook in het algemeen, zoal bezighoudt. ,,Op inspirerende wijze gaf Kim een enorme glans aan de avond. Voor menig leerling vormde de avond een lichtpunt in de toch wel lastige corona-tijd”, aldus Nicole Wieringa, die het project heeft ontwikkeld en opgezet. 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 55 minuten geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 3 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09