Afbeelding
Revius Lyceum Doorn

Doornse leerlingen in gesprek met Europese leeftijdsgenoten

Onderwijs

DOORN Meer dan honderd leerlingen uit acht verschillende landen, onder wie leerlingen van het Revius Lyceum in Doorn, spraken gisteravond tijdens een online meeting over (de kracht van) media met Kim van Sparrentak, lid van het Europees Parlement namens Groen Links.

Reizen is al een tijdje niet mogelijk. Toch gaat een aantal leerlingen van het Revius Lyceum Doorn, samen met zo’n 160 leerlingen uit Portugal, Spanje, Noord- en Zuid Italië, Servië, Griekenland, Roemenië en Zweden, sinds vorig jaar regelmatig de grens over. Natuurlijk niet fysiek maar dat maakt het contact met hun leeftijdgenoten uit andere landen niet minder interessant.

De leerlingen werken in internationale teams samen aan een grensverleggend en grensoverschrijdend online project “A Change Is Gonna Come” met als centraal thema Mensenrechten. Media, Democratie en Mensenrechten, zijn nauw verweven met elkaar dus ook Media, en in het bijzonder de positieve en negatieve effecten van social media, komen uitgebreid aan bod. In dat kader konden leerlingen al hun vragen kwijt aan Kim van Sparrentak die vertelde over hoe het is als jonge vrouw in het Europees Parlement en wat haar daar, maar ook in het algemeen, zoal bezighoudt. ,,Op inspirerende wijze gaf Kim een enorme glans aan de avond. Voor menig leerling vormde de avond een lichtpunt in de toch wel lastige corona-tijd”, aldus Nicole Wieringa, die het project heeft ontwikkeld en opgezet. 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 2 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 15 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27