Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’

9 december 2022 om 11:45 Nieuwbouw artist impression
Afbeelding

LEERSUM Omwonenden van een terrein achter de Lomboklaan verzetten zich tegen het plan om het voormalige buurtbosje te bebouwen. Ze vinden dat het Heuvelrugcollege te weinig rekening houdt met hun belangen en voelen zich buitenspel gezet. Donderdagavond lieten ze hun stem tijdens een beeldvormende raadsbijeenkomst horen. Op 19 december neemt de gemeenteraad een besluit. 

Kritische wijkbewoners hebben zich verenigd in de Burenkring Lombok. Ze dienden bij de Heuvelrugpolitiek een pleitnota in, waarin ze hun bezwaren tegen het nieuwbouwplan uiteenzetten. Volgens woordvoerder Annemiek de Jong zijn de groenvoorzieningen in het bouwplan ondermaats. ,,Per saldo is sprake van schaamgroen, en niet van een ecolo..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.