Bewoners Sportlaan Driebergen willen uitstel nieuwbouwplan

20 september 2022 om 12:31 Nieuwbouw Michiel Schaaij
Afbeelding

DRIEBERGEN Bewoners van de Sportlaan willen dat de Heuvelrugpolitiek het besluit over een gepland nieuwbouwwijkje voorlopig opschort. Het plan moet terug naar de tekentafel, zeggen ze. De verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de toekomstbestendigheid voor de hele wijk zou in het geding zijn. Donderdagavond staat de oordeelvorming op de agenda van de gemeenteraad.

Na jarenlange voorbereidingen hoopt het college het terrein van de voormalige Driebergse gemeentewerf aan de Sportlaan eindelijk te gelde te kunnen maken. Bovendien zijn nieuwe huizen hard nodig om de nijpende woningnood het hoofd te bieden. Het bestemmingsplan dat nu op tafel ligt, moet de bouw van 44 woningen aan het einde van de doo..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.