Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan

6 jul, 17:15 Wonen
Michiel Schaaij
Het terrein van de oude gemeentewerf in Driebergen.
Het terrein van de oude gemeentewerf in Driebergen.

DRIEBERGEN Woningbouw op het terrein van de voormalige gemeentewerf is een stuk dichterbij gekomen. Na jarenlang praten en plannen maken hebben burgemeester en wethouders dinsdag definitief ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan. Op het braakliggende perceel aan het eind van de Sportlaan komen 44 woningen, waarvan 32 in de categorieën sociaal en middelduur. Het terrein aan de overkant van de weg is voorlopig uit de plannen gehaald.

Dat de percelen van de voormalige ijzerhandel Boshuis en het woonwagenkamp niet in het nieuwe bestemmingsplan zijn opgenomen, is meteen de belangrijkste verandering die de bouwplannen de afgelopen anderhalf jaar hebben ondergaan. De vijf extra woningen die daar gebouwd zouden worden, zorgden bij bewoners van de Sportlaan voor beroering. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.