sportlaners voor het gemeentehuis
sportlaners voor het gemeentehuis L.Janssen

Bewoners van de Sportlaan willen gehoord worden.

12 mei 2021 om 18:43 Sport Deel je nieuws

Op de trappen van het gemeentehuis in Doorn, trokken woensdag vertegenwoordigers van de Driebergse Sportlaan en Olympia de aandacht. De bewoners zette het inleveren van hun ‘zienswijze’ op de bouwplannen van 49 woningen aan het eind van hun straat kracht bij. Een kartonnen auto met handtekeningen werd met de zienswijze afgegeven bij de balie.

Een van de woordvoerders heeft begrip voor het tekort aan woningen “Tuurlijk moeten er huizen gebouwd worden, maar 49 is te véél en véél te onveilig”. De bewoners vinden dat de doodlopende Sportlaan niet is ingericht op zoveel aanwas van verkeer en willen minder woningen én, voor de bouw start, dat de straat wordt heringericht.

Al eerder hebben de bewoners hun zorgen geuit aan Wethouder Boonzaaijer (SGP) die deze plannen samen met Wethouder Jorg (VVD) initieerden. Ook in februari tijdens ‘de open microfoon’ hebben de bewoners een kort filmpje vertoond aan de Raad om hun zorgen en bezwaren inzichtelijk te maken. Bewoonster Janssen legt uit “Tot nu toe zien de plannenmakers niet in dat de nieuwe bewoners straks via een rechte racebaan richting Arnhemse Bovenweg kunnen gaan. Dat zal versterken doordat een deel van de nu links en rechts op de stoep geparkeerde auto’s straks tussen de nieuwbouw mag gaan parkeren.” De buurtbewoners zitten op één lijn waar het de parkeerchaos en onveiligheid van hun kinderrijke buurtje betreft, maar over het aantal woningen dat wél haalbaar is lopen hun getallen uiteen. “Meer gedegen onderzoek is nodig.” vindt bewoner Menno want “Maat en schaal van de nieuwbouw percelen wijkt af met die van de bestaande verkavelingsstructuur. Vooral onaanvaardbaar omdat de bouwlocatie pal grenst aan de bossen van landgoed Heidestein en Bornia en een groene buffer niet wordt gewaarborgd”. Hun slogan ’49 is te véél en véél te onveilig’ heeft daarom een dubbele betekenis.

Janssen houdt goede hoop “Maandag hebben we de zienswijze symbolisch via ‘teams’ aan burgemeester Naafs overhandigd. Het geeft het gevoel dat je gehoord wordt. Maar daar mag het natuurlijk niet bij blijven.” Het is nu vooral afwachten of de raad en fracties, die vorig jaar al de Sportlaan bezochten, de zorgen en bezwaren van de Sportlaners serieus nemen.

vertegenwoordigers in de hal van het gemeentehuis.
Vertegenwoordigers van de sportlaan leveren zienswijze in
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie