Bewoners snappen er niets van: ‘Hoezo woningen op Meubin-terrein?’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Bewoners snappen er niets van: ‘Hoezo woningen op Meubin-terrein?’

8 okt, 07:30 Nieuwbouw
Monique José Timmermans
Herman Nagel en Barend van Ginkel zien een belangrijke maatschappelijke functie voor de 'Meubin-bosstrook'.
Herman Nagel en Barend van Ginkel zien een belangrijke maatschappelijke functie voor de 'Meubin-bosstrook'.

MAARN Voor de bewoners van de Plattenberg, in de gelijknamige wijk, is de achter aan hun tuinen grenzende bosstrook een waardevolle buffer. Direct erachter razen auto’s over de A12. Dat de strook bos en ook twee naastgelegen percelen op de gemeentelijke lijst met kansrijke woningbouwlocaties staat, is volgens hen niet uit te leggen.

Nu een projectontwikkelaar zijn oog op het voormalige Meubin-terrein heeft laten vallen, wordt de vraag of de gemeente het proces op de juiste wijze volgt des te actueler. ,,De eigenaar van Meubin heeft jaren lang geprobeerd toestemming te krijgen voor woningbouw. Dat is telkens afgewezen door de gemeente. In 2014 op basis van stedenbouwkundige bezwaren, in 2016 stond het onderwerp wederom op d..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.