Afbeelding
Vereniging Tussen Heuvelrug & Wetering

Voorjaarsschoonmaak in Driebergse Heidetuin

Natuur en milieu

DRIEBERGEN De vereniging Tussen Heuvelrug & Wetering (THW), die zich inzet voor behoud en versterking van een groen en stijlvol Driebergen-Rijsenberg, roept vrijwilligers op om mee te doen met de voorjaarsschoonmaakaktie van de Heidetuin op zaterdagochtend 26 maart.

Het Heuvelrugcollege is akkoord gegaan met de overname van de Heidetuin door natuurorganisatie Utrechts Landschap. ,,De verwachting is dat dit in de loop van het tweede kwartaal 2022 z’n beslag zal krijgen”, aldus THW. ,,Dan zal het unieke natuurpark in samenspraak tussen het Utrechts Landschap en THW weer worden opgeknapt. THW wil in de tussentijd de nog goede basis van de Heidetuin in stand houden en heeft daarover nauw contact met de overnemende natuurorganisatie.”

Daarvoor gaat THW volgende week zaterdag met een groep vrijwilligers aan de slag om onder meer dood gewas te verwijderen en overige rommel, afgebroken takken en dergelijke, uit tuin en watergang weg te halen. ,,De ervaring vanuit eerdere vrijwilligersochtenden leert dat er naast werklust ook veel onderlinge saamhorigheid en gezelligheid is tijdens koffiepauzemomenten.”

De schoonmaakactie vindt plaats van 9.00 tot 12.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om mee te helpen door een mail te sturen naar secretaris@tussenheuvelrugenwetering.nl

Afbeelding
advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 5 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 8 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 14 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33