Overberg heeft alternatief voor grote windmolens: ‘We denken graag mee’

9 jul, 07:14 Natuur en milieu
Wilco Willemse
Overberg denkt graag mee over de energietransitie.
Overberg denkt graag mee over de energietransitie.

OVERBERG De uitslag van de onlangs gehouden enquête van Overbergs Belang liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Ruim 99 procent van de ondervraagden was tegen de geplande windmolens in het dorp. Binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug is de ‘locatie Overberg’ nog de enige plek die aangegeven staat op de kaart als zoeklocatie voor twee windmolens van meer dan 200 meter hoog. Het dorp met iets meer dan 1500 inwoners voelt zich in het nauw gedreven en heeft het idee het probleem op te moeten lossen van de andere 48.500 inwoners van Utrechtse Heuvelrug.

,,We voelen dat onze leefomgeving onder druk staat”, zegt een bezorgde Dicky Groothuis, die in het gebied woont waar de molens gepland staan. ,,Als de zoeklocatie Overberg niet uit de plannen van de gemeente verdwijnt, zitten we hier straks met de gebakken peren.” Waar inwoners zich vooral zorgen om maken is de afstand van de geplande molens tot de woningen in het gebied. ,,Op sommige plekken i..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.