Huub van Aerssen (links) op 7 mei, bij één van zijn laatste klusjes voor BDUMedia bij de viering van het 75-jarig bestaan van SVMM in Maarn. Op de foto feliciteert hij Helmert Lockhost met het jubileum en zijn koninklijke onderscheiding.
Huub van Aerssen (links) op 7 mei, bij één van zijn laatste klusjes voor BDUMedia bij de viering van het 75-jarig bestaan van SVMM in Maarn. Op de foto feliciteert hij Helmert Lockhost met het jubileum en zijn koninklijke onderscheiding. Rinus van Denderen

Sportverslaggever Huub van Aerssen overleden

Mensen

HEUVELRUG Sportverslaggever Huub van Aerssen is in de nacht van dinsdag op woensdag op 74-jarige leeftijd overleden. De verslaggever van nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant leed aan longkanker. Die ziekte werd slechts enkele weken geleden geconstateerd. 

Van de redactie

Van Aarssen leidde de ‘Zeehelden’ in totaal zeven jaar, verdeeld over twee periodes. Hij was tevens Lid van Verdienste van VVZA én LTV Randenbroek. Ook was hij voorzitter van samenwerkingsorganisatie voor tennisclubs ITA  en leidde hij als bondsgedelegeerde van de KNLTB wedstrijden en toernooien bij diverse verenigingen. Voor zijn jarenlange vrijwillige inzet werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

VERSLAGGEVER De oud-militair was bovendien verslaggever en redacteur en schreef voor diverse BDU-uitgaven waaronder De Kaap/Stichtse Courant en De Stad Amersfoort. Hij verzorgde lange tijd met collega’s Balt Gmelig en Willem van Veluw een wekelijks sportkatern in De Stad Amersfoort. Hij maakte daarvoor verslagen van diverse sporten en berichtte over andere nieuwtjes vanuit lokale verenigingen. ,,Een serieuze man, maar altijd vriendelijk en sympathiek. Erg prettig om mee samen te werken”, kijkt oud-collega Balt Gmelig terug.

Vriend en fotograaf Rinus van Denderen werkte jarenlang nauw met hem samen in de verslaggeving voor ook de Leusder Krant en De Kaap/Stichtse Courant. ,,Betrokken, vakkundig en relatie-gericht. Hij had zijn zaakjes altijd goed voor elkaar; zijn betrouwbaarheid was echt 200 procent”, schiet Van Denderen als eerste te binnen. ,,Hij was ook fanatiek in het volgen van de voetbalcarrière van zijn kleinzoon; door weer en wind éérst op zaterdagochtend langs de lijn kijken en daarna in de middag langs andere sportvelden voor de krant.”

PLEZIER IN DE SPORT De lokale sport in brede zin had met name de belangstelling van Van Aerssen. Het sportieve niveau was bij de Amersfoorter ondergeschikt aan het plezier dat mensen beleefden aan hun sport en de club waarbinnen ze hun hobby konden bedrijven. Als sporter, bestuurder of vrijwilliger. In hun verhalen was Van Aerssen bij uitstek geïnteresseerd.

Van Aerssen deed nog verslag van de nacompetitie van voetbalseizoen 2021/2022 toen begin van de zomer longkanker werd geconstateerd. Een geplande chemokuur en immuuntherapie mochten niet meer baten. Het volgen van diverse sportieve verrichtingen in seizoen 2022/2023 had zijn laatste moeten worden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 7 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 9 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14