Afbeelding
Babs Bouwman

Heuvelrug kiest: volg hier de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

HEUVELRUG De stembussen zijn geteld. Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant.nl volgt alle ontwikkelingen woensdagavond op de voet, zodat u op de hoogte blijft van het laatste verkiezingsnieuws. Kijk hieronder voor het nieuws op de verkiezingsavond.

UPDATE 23.53 uur: De uitslagen zijn dus bekend. We sluiten dit artikel af, lees hier meer over de uitslag.

UPDATE 23.41 uur: De complete uitslag is binnen! BVHlokaal is de grootste partij in de gemeente Utrechtse Heuvelrug met 6 zetels. PvdD komt in de raad met twee zetels en de huidige coalitie verliest zetels, maar zou qua zetelverdeling door kunnen. Maar de vraag wordt: kunnen ze om BVHlokaal heen?


De uitslag in Utrechtse Heuvelrug - Babs Bouwman

UPDATE 23.05 uur: Er volgen nu nog maar drie stembureau’s en de tussenstand is weer een klein beetje gewijzigd ten opzicht van de vorige. CDA en PvdD vechten om een zetel. Momenteel ligt deze zetel weer bij CDA. Bekijk hieronder de tussenstand.


Jolande Baudet - undefined

UPDATE 22.42 UUR: Na 32 van de 39 getelde stembureaus gaat BVHlokaal verrassend aan de leiding in Utrechtse Heuvelrug. De partij staat in de tussenstand op zes zetels en is de grootste voor VVD (5) en OPEN (5). Nieuwkomer Partij voor de Dieren staat op drie zetels. Kees Noteboom, nummer 7 van de BVHlokaal-lijst is blij verrast met deze voorlopige uitslag: ,,We hebben het net voorbesproken en we dachten zeker de vijf te halen. Nu zitten we voorlopig op zes. Geweldig!” Bekijk hieronder de tussenstand.


De tussenstand na 32 van de 39 stembureaus in Utrechtse Heuvelrug  - Babs Bouwman

Acht partijen stonden op het stembiljet bij deze gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente meldde eerder dat de opkomst van maandag en dinsdag op 14,7 procent lag. Woensdag kon er op 28 locaties in Utrechtse Heuvelrug gestemd worden. Maandag en dinsdag waren er 5 stemlokalen geopend.


Burgemeester Frits Naafs tijdens de uitslagenavond. - Babs Bouwman

Burgemeester Naafs is tevreden met de opkomst na de eerste twee dagen. ,,De opkomst van de eerste twee dagen was 17,1 procent. Al 5700 stemmen zijn uitgebracht.” Woensdag bezocht de burgemeester alle 28 stembureaus, waar hij de mensen verraste met paaseitjes. ,,Ik vond het leuk om te zien dat alle leeftijden vertegenwoordigd waren op de stemlocaties”. Een mooie afspiegeling van onze samenleving. Naafs benadrukt dat alle stembureaus in de Utrechtse Heuvelrug toegankelijk zijn gemaakt voor mensen met een functiebeperking. Dat vindt hij superbelangrijk.


Jolande Baudet - Babs Bouwman

NIEUWE PARTIJ Partij voor de Dieren doet voor de eerste keer mee aan deze lokale verkiezingen. ,,Ik denk dat we zeker één of twee stemmen gaan halen”, voorspelt Jolande Baudet.

2018 Om het geheugen op te frissen: vier jaar geleden kreeg de lokale VVD de meeste stemmen (22,5 procent), gevolgd door GroenLinks/PvdA (19,0 procent). D66 haalde destijds 15,4 procent van de stemmen. Utrechtse Heuvelrug had toen overigens een opkomstpercentage van 63,6 procent. Het is nog de vraag of meer of minder Heuvelruggers dit jaar de weg naar het stemhokje hebben gevonden.

Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant.nl heeft in de aanloop naar deze gemeenteraadsverkiezingen onder meer een verkiezingsspecial gemaakt en een online dossier bijgehouden. Tijdens het wachten op de uitslag alles nog even rustig teruglezen? Klik hier voor het online verkiezingsdossier.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 6 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04