Afbeelding
Pixabay

Patiëntendag HPP: ‘Ervaringen delen met lotgenoten helpt’

Maatschappelijk

DRIEBERGEN Na twee jaar kan de Stichting Hersenaneurysma Patiënten Platform eindelijk weer een patiëntendag organiseren. Op 23 april zijn leden van de vereniging en hun naasten uitgenodigd op Maupertuus in Driebergen.

Op deze patiëntendag vertellen verschillende artsen en hulpverleners iets over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hersenaneurysma en SAB. Voor (ex-)patiënten zijn deze bijeenkomsten uitermate belangrijk, want een hersenaneurysma en/of een subarachnoïdale bloeding is iets wat hun leven blijvend beïnvloedt. Zij hebben veel baat bij het delen van hun ervaringen met lotgenoten. Na afloop van de plenaire sessies is er ruimte om in kleine groepen met elkaar in gesprek te gaan. Een gespreksleider begeleidt de sessies zodat iedereen aan bod komt.

STEM GEVEN De Stichting Hersenaneurysma Patiënten Platform is opgericht door twee patiënten die een hersenbloeding (SAB) hebben gehad, samen met twee partners van patiënten en een dochter van een SAB-patiënt. De stichting is op verzoek van het UMCU in het leven geroepen om samen met professoren, neurologen, revalidatieartsen en andere hulpverleners de patiënten een stem te geven. Niet alleen om gehoord te worden, maar ook om elkaar onderling te helpen en te ondersteunen. Reinier van Kuyk uit Doorn is een van de bestuursleden.

BEHOEFTE Jaarlijks worden er vijf tot zes patiëntendagen in samenwerking met de UMC’s en ziekenhuizen in Nederland georganiseerd. Vorige bijeenkomsten waren in Utrecht, Groningen, Amsterdam, Driebergen, Nijmegen, Leiden, Rotterdam en Zwolle. Uit de evaluaties van die dagen bleek dat er veel behoefte is aan onderling contact.

De patiëntendag vindt plaats op zaterdag 23 april van 10.00 tot 12.00 uur bij Maupertuus, Horstlaan 2, Driebergen-Rijsenburg. Aanmelden kan door naam en de naam van introducé te sturen naar patientendaghpp@gmail.com. Voor deze ochtend wordt een vrijwillige bijdrage van minimaal 3 euro per persoon gevraagd.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 5 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 7 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 13 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33