Afbeelding
Edith Hazelzet

Extra inzamelmomenten voor afval na valwind in Leersum nu gestopt

Maatschappelijk Noodweer in Leersum 2021

LEERSUM De gemeente Utrechtse Heuvelrug is gestopt met het extra inzamelen van afval naar aanleiding van de valwind in Leersum. Inwoners kunnen nu weer alleen op de reguliere manier hun afval aanbieden.

In de weken na de valwind op 18 juni konden inwoners in het getroffen gebied in Leersum, Valkenheide en Maarsbergen-zuid hun groenafval in de openbare bermen aanbieden en zorgde de gemeente Utrechtse Heuvelrug ervoor dat dit werd opgehaald. Ook restafval en grofvuil is extra opgehaald in de eerste weken na de valwind. Inwoners zijn hierover via een persoonlijke brief, de afvalapp, gemeentenieuws, social media en de gemeentelijke website geïnformeerd.

BOOMSTRONKEN De afgelopen weken is hard gewerkt om al het afval op de openbare wegen op te ruimen en er voor te zorgen dat de straten er weer opgeruimd bij liggen. Alleen de boomstobben moeten op diverse plaatsen nog verwijderd worden, maar dit is uitgesteld om schade aan leidingen en kabels te voorkomen. ,,Gezien de grootte van de stronken en de grote hoeveelheid kabels en leidingen in de buurt van boomwortels bleek het risico op extra beschadiging van kabels en leidingen bij het verwijderen te groot. We hebben daarom deze werkzaamheden voorlopig stil gelegd om te voorkomen dat inwoners te maken krijgen met gevaarlijke situaties of storingen door beschadigde leidingen”, aldus de gemeente.

Vorige week was de laatste gemeentelijke inzameling van grofvuil. De extra inzamelronden voor grof groenafval stopten al eerder deze maand. Dit betekent dat groenafval dat nu nog in de bermen wordt gelegd niet meer wordt opgehaald. Om het gebied schoon te houden, doet de gemeente de oproep om geen (groen)afval meer langs de openbare wegen te leggen. Inwoners kunnen hun groenafval nu weer op de gebruikelijke manier aanbieden. Klein groenafval kan in de gft-bak en grof tuinafval naar de milieustraat (op afspraak). Een andere optie is om voor grof groenafval een container te huren.

Lees al onze artikelen over het noodweer in Leersum en de nasleep ervan in ons dossier.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04