Afbeelding
Evert-Jan Daniels

Gemeente werkt mee aan de Week van de Toegankelijkheid

2 oktober 2019 om 12:14 Maatschappelijk

HEUVELRUG De jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid vindt dit jaar plaats van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober. In deze week vragen landelijke belangenorganisaties zoals Ieder(in) en de Oogvereniging aandacht voor meedoen met een beperking. Ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is er aandacht voor deze week. 

Het thema van dit jaar is 'Doen wat je zelf wilt'. De gemeente vindt het belangrijk om samen met inwoners en organisaties te werken aan het verbeteren van toegankelijkheid, zodat inwoners met en zonder beperking vanzelfsprekend mee kunnen doen.

NETWERKBIJEENKOMST Op woensdag 9 oktober vindt van 17.00 tot 19.00 uur een netwerkbijeenkomst, Tafels van de Toegankelijkheid, plaats in Cultuurhuis Doorn. Dit is een bijeenkomst voor ervaringsdeskundigen, betrokken organisaties bij het inclusief beleid en medewerkers van de gemeente. ,,Tijdens deze bijeenkomst wordt teruggeblikt en vooruit gekeken hoe het nu is met het werken vanuit het inclusief beleid en toegankelijkheid. Wat moet er nog gebeuren en hoe kan door samenwerking meedoen met een beperking nog vanzelfsprekender worden", aldus de gemeente.

ELKAAR INSPIREREN ,,De afgelopen jaren hebben veel inwoners en organisaties zich met passie en toewijding ingezet voor dit onderwerp. Deze bijeenkomst is ook bedoeld om met elkaar te netwerken en elkaar te ontmoeten en inspireren." Voor meer informatie of aanmelden kan contact opgenomen worden met joyce.vanderklauw@heuvelrug.nl, of telefonisch via 0343-565600.

ROLSTOELWANDELPAD Daarnaast wordt er op vrijdag 11 oktober van 14.00 tot 15.30 uur een boswandeling over de Kaapse Bossen georganiseerd. Tijdens deze wandeling vertelt de boswachter de deelnemers van alles over de planten en dieren die mensen zoal tegenkomen rond het rolstoelwandelpad over de Kaapse Bossen. Meer informatie is te vinden op www.opdeheuvelrug.nl/toegankelijkheid, of telefonisch via het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei (RBT): 085-4857760

AANDACHT Wethouder Hans Waaldijk: ,,De Week van de Toegankelijkheid geeft een mooie aanleiding om aandacht te vragen voor het meedoen met een beperking. We nodigen iedereen uit om mee te denken en mee te doen."

advertentie
advertentie