Impressie van het beoogde veld.
Impressie van het beoogde veld. Eigen foto THW

THW viert 40-jarig jubileum met aanleg bloemenweide op het seminarieveld in Driebergen

15 april 2024 om 14:43 Maatschappelijk

DRIEBERGEN Vereniging Tussen Heuvelrug en Wetering (THW) bestaat deze maand 40 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal wil de vereniging de bloemetjes buiten zetten: betrokkenen willen de groene vlakte tussen het Schaepmanmonument en de Seminarieflat in Driebergen omtoveren tot een bloemenweide.

THW, dat zo’n 300 leden telt, begon eind jaren 70 met een actiegroep die werd opgericht om het seminariegebouw en andere waardevolle historische panden tegen sloop te beschermen. Sinds 1984 is deze actiegroep een vereniging die op de bres staat voor het behoud van de groene en cultuurhistorische waarden in en om Driebergen-Rijsenburg, het gebied tussen de Heuvelrug en de Langbroekerwetering.

FLINKE INVESTERING

Het aanleggen van het bloemenveld vraagt een flinke investering, meldt TWW in een persbericht. ,,De grond is van de gemeente maar een aanzienlijk deel van de benodigde middelen zal THW zelf bij elkaar moeten zien te krijgen. Op Koningsdag start hiervoor een grote crowdfundingactie.”

De vereniging hoopt op deze manier weer meer kleur op deze gezichtsbepalende plek in Driebergen-Rijsenburg te brengen. ,,En wat zeker zo belangrijk is: het levert dan een forse bijdrage aan de biodiversiteit.”

MAGAZINE

Daarnaast zal THW ook een jubileummagazine uitgeven met daarin veel informatie over het dorp. Dit magazine is gratis en wordt onder meer op Koningsdag verspreid via de eigen THW-stand bij het Kerkplein van Rijsenburg. 

advertentie
advertentie