met IVN genieten van de natuur vanuit de kano
met IVN genieten van de natuur vanuit de kano IVN

IVN-wandel-kanotocht op de Kromme Rijn

lokaal Deel je nieuws

Op zaterdagmiddag 13 juli kunt u mee met IVN om het rivierenlandschap vanaf het water te beleven. We doen dit in samenwerking met Mewis Breij van camping Strosteeg in Driebergen die gratis kano's beschikbaar stelt en waarvandaan we om 15 uur zullen starten met een kano-wandeltocht.  

Het overgangsgebied van Utrechtse Heuvelrug naar rivierenlandschap heeft een rijke en interessante historie waar nog vele sporen van zichtbaar zijn. Het is nu nauwelijks voor te stellen dat de Kromme Rijn - ooit de belangrijkste hoofdstroom van de Rijn - vroeger bij tijd en wijle een woeste rivier was in een moerasgebied dat pas 1.000 jaar geleden gecultiveerd werd. Langs deze zogenaamde Godebald kanoroute via Langbroekerwetering (in de 12e eeuw met de hand uitgegraven!) en Kromme Rijn zullen we ook af en toe even aanleggen en stilstaan bij recente ontwikkelingen in water- en natuurbeheer. Uiteraard kijken we naar de biodiversiteit aan flora en fauna in deze omgeving.

Enige kano-ervaring of een sportieve instelling is gewenst: we zullen enkele stuwen passeren waarbij we de kano’s over land moeten verplaatsen. Na ongeveer 3 uur arriveren we bij kasteel Beverweerd, waarvandaan we het laatste stukje terugwandelen naar Camping Strosteeg. Aan deze kanotocht zijn geen kosten verbonden, maar het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden is daarom noodzakelijk, dit kan tot 5 juli bij Mark Luinenburg (mark.luinenburg@gmail.com). Kijk voor alle informatie op: www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn/activiteiten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 11 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52