met IVN genieten van de natuur vanuit de kano
met IVN genieten van de natuur vanuit de kano IVN

IVN-wandel-kanotocht op de Kromme Rijn

lokaal Deel je nieuws

Op zaterdagmiddag 13 juli kunt u mee met IVN om het rivierenlandschap vanaf het water te beleven. We doen dit in samenwerking met Mewis Breij van camping Strosteeg in Driebergen die gratis kano's beschikbaar stelt en waarvandaan we om 15 uur zullen starten met een kano-wandeltocht.  

Het overgangsgebied van Utrechtse Heuvelrug naar rivierenlandschap heeft een rijke en interessante historie waar nog vele sporen van zichtbaar zijn. Het is nu nauwelijks voor te stellen dat de Kromme Rijn - ooit de belangrijkste hoofdstroom van de Rijn - vroeger bij tijd en wijle een woeste rivier was in een moerasgebied dat pas 1.000 jaar geleden gecultiveerd werd. Langs deze zogenaamde Godebald kanoroute via Langbroekerwetering (in de 12e eeuw met de hand uitgegraven!) en Kromme Rijn zullen we ook af en toe even aanleggen en stilstaan bij recente ontwikkelingen in water- en natuurbeheer. Uiteraard kijken we naar de biodiversiteit aan flora en fauna in deze omgeving.

Enige kano-ervaring of een sportieve instelling is gewenst: we zullen enkele stuwen passeren waarbij we de kano’s over land moeten verplaatsen. Na ongeveer 3 uur arriveren we bij kasteel Beverweerd, waarvandaan we het laatste stukje terugwandelen naar Camping Strosteeg. Aan deze kanotocht zijn geen kosten verbonden, maar het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden is daarom noodzakelijk, dit kan tot 5 juli bij Mark Luinenburg (mark.luinenburg@gmail.com). Kijk voor alle informatie op: www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn/activiteiten.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 1 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 13 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen gisteren
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27