Nieuw leven voor het Abecedarium - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Nieuw leven voor het Abecedarium

8 dec, 07:03 Historie
K+V
De letter P uit het Abecedarium. De P is ontworpen door Dick Berendes.
De letter P uit het Abecedarium. De P is ontworpen door Dick Berendes.

HEUVELRUG Zevenentwintig kunstenaars/hobbydrukkers drukten een nieuw ‘Abecedarium’ dat vorige maand verscheen. Johannes Enschede, telg uit de beroemde gelijknamige drukkersfamilie vond in 1751 bij toeval een paar velletjes perkament met daarop een alfabet en enkele gebeden uit de vijftiende eeuw. Johannes Enschede vermoedde dat het om een primitief schoolboekje ging dat bedoeld was om kinderen het alfabet te leren.

Die simpele vondst van 270 jaar geleden was aanleiding en inspiratiebron voor 27 leden van de stichting ‘Drukkers in de Marge’ om er een nieuwe versie van te drukken. Iedere drukker kreeg een letter van het alfabet toegewezen waarover zij of hij acht pagina’s moest leveren. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.