Koppermaandag voor de drukkers - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Koppermaandag voor de drukkers

10 jan, 07:14 Historie
K+V
Margedrukker aan het werk op de boekdrukpers.
Margedrukker aan het werk op de boekdrukpers.

HEUVELRUG Naar aanleiding van mijn column van 17 december kreeg ik een aardig verhaal toegestuurd over de - mogelijke - vondst van het huis waar Jezus opgegroeid zou zijn. Nu had ik geschreven dat de kleine ‘Jesse’, zoals ik hem genoemd had, geboren en getogen was op de Heuvelrug. Maar, het onwaarschijnlijke verhaal over de opzienbarende vondst speelt zich af in Nazareth.

Professor Ken Dark van de universiteit van Reading (Eng.) deed veertien jaar onderzoek op een plek in Nazareth waar nu een klooster staat. Onder dat gebouw bevindt zich een woonhuis uit de eerste eeuw en Dark acht het zeer ‘plausibel’ dat hier ooit Jezus zijn jonge jaren doorbracht, maar of dat nu echt zo is….. Zeker weten zullen we het waarschijnlijk nooit, maar in die laatste maand van het ja..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.