Het dagboek van mijn tante: Evacuatie, deel 2

1 augustus 2021 om 07:17 Historie Stichting Grebbelinie in het Vizier
Soldaten aan de linie.
Soldaten aan de linie.

HEUVELRUG Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft mijn tante Bep een dagboek bijgehouden. Tante Bep was de enige dochter van Kees Scherpel en Grietje Oosterhuis, mijn opa en oma van vaders kant. Kees en Grietje hadden vier kinderen: Kees, mijn vader, Klaas, Bep en Piet. Opa Scherpel had een bootbouwerij en jachtwerf aan de Loosdrechtse plassen. De Evacuatie van Mei 1940 van de inwoners van Loosdrecht naar Egmond a/d Hoef. Deel 2.

We reden dwars door de Beemster en de Purmer, die onder water stonden. Het was een naargeestig gezicht. Ongeveer om 6 uur in de ochtend waren we in Alkmaar. Vandaar gingen we per autobus naar Egmond a/d Hoef, waar we om 7 uur waren. Daar zaten we met al onze bagage aan de kant van de weg te wachten op de dingen die komen zouden.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.