Afbeelding
Kasteel Amerongen

Subsidie provincie voor retauratie Margaretha Turnorplein Kasteel Amerongen

Historie

AMERONGEN De provincie Utrecht biedt dit jaar 'effectieve substantiële ondersteuning' voor de restauratie van veertien rijksmonumenten. De belangrijkste criteria voor toekenning van deze provinciale subsidie zijn: publieke toegankelijkheid en cofinanciering van de eigenaar. Het Margaretha Turnorplein van Kasteel Amerongen is één van de monumenten die in aanmerking is gekomen voor deze subsidie en heeft een maximale ondersteuning gekregen.

Herman Sietsma, directeur Kasteel Amerongen: ,,Wij zijn heel erg blij met deze subsidietoekenning. Het vormt enerzijds een erkenning van de noodzaak van het herstel van het plein en is anderzijds een belangrijke financiële bijdrage in het vervolgtraject van de restauratie. De besluitvorming tot uitvoering kan echter pas plaats vinden nadat de hele financiering rond is en als met alle betrokken partijen, zoals de gemeente Utrechtse Heuvelrug, omwonenden en andere belanghebbenden, overeenstemming bereikt is."

In opdracht van Stichting Kasteel Amerongen is op basis van een historische analyse een restauratieplan opgesteld door Debie en Verkuijl. De opmerkelijke dorpsstructuur van Amerongen en historische elementen van het plein zijn in dit plan gewaarborgd en versterkt. Als groen voorportaal krijgt het plein opnieuw betekenis voor het kasteel en het kasteeldorp en wordt de publieke toegankelijkheid sterk verbeterd.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 2 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04