Afbeelding
Victor Schutijser

Programma intochten Sinterklaas in Utrechtse Heuvelrug

17 november 2023 om 14:00 Evenementen Tips van de redactie

HEUVELRUG Sinterklaas zet dit jaar op zaterdag 18 november voor het eerst voet op Heuvelrugse bodem. Die dag zijn de intochten in Amerongen, Driebergen en Leersum. De intocht in Doorn is op 25 november, met een heuse speurtocht. En in Maarn/Maarsbergen staat de intocht gepland voor zondag 26 november. 

De landelijke intocht van de Sint en zijn gevolg is dit jaar in Gorinchem. Honderden kinderen staan daar waarschijnlijk op Sinterklaas te wachten om hem een warm onthaal in Nederland te geven. Direct na het ontvangst breekt voor de Sint een drukke tijd aan met intochten verspreid door het hele land.

AMERONGEN

Zo reist hij dus al snel naar de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor de intocht in Amerongen. Daar start op 18 november om 13.30 uur de optocht bij de Pepernotenmolen en gaat Sinterklaas met zijn pieten naar de Allemanswaard. Hier zijn vanaf 13.45 uur al Pieten aanwezig. Om 14.00 uur komt Sinterklaas aan. Om 14.30 uur start de (gratis) kindermiddag in de Allemanswaard. Leeftijd van 3 tot en met 7 jaar. De kindermiddag is rond half 5 weer klaar.

DRIEBERGEN

Op zaterdag 18 november zal de Sint ook weer aankomen in Driebergen. De Goedheiligman en zijn gevolg starten om 13.30 uur bij Sparrendaal met hun optocht. Om Sinterklaas tijdens zijn bezoek aan Driebergen te verrassen, hebben Planpiet en Juffrouw Pita een dansinstructie opgenomen en verspreid onder alle basisscholen in Driebergen. De dans kan in alle klassen geoefend worden. Kijk hieronder voor de video van het liedje Na Na Na (Waka Waka Eyo).

LEERSUM

Sinterklaas is druk op 18 november, want ook in Leersum wordt hij die dag verwelkomd. Kinderen en andere belangstellenden zijn vanaf 13.45 uur welkom op het Kerkplein, waar de Sint en zijn Pieten naar verwachting rond 14.10 uur arriveren. Voordat het gezelschap aankomt zorgen DJ Chiel en de Pietenband van EMM voor een mooi feestje, ook dansgroep DansMares is aanwezig. 

Na het ontvangst vertrekt tussen 14.45 en 15.00 uur de optocht naar De Binder. Daar is van 16.00 tot 17.00 uur KidzDJ Sander aanwezig om het feestje nog even voort te zetten.

DOORN

Een week later, op 25 november, komt Sinterklaas naar Doorn. De kinderen moeten er daar wel wat voor doen, zo blijkt uit een gedicht op de website van de oranjevereniging

Sinterklaas besloot zich dit jaar goed te gaan verstoppen
Hij vroeg zich af of de Doornse kinderen zich nog laten foppen
Op het Kampwegplein, daar moet je zijn
De eerste aanwijzing is best klein
Daarna volgt er een ware zoektocht naar alle Pieten
Daar zullen jullie echt veel van genieten
Na deze toffe speurtocht is de beloning natuurlijk de Sint
We weten zeker dat iedereen hem wel vindt!
Met een volle kaart kun je naar binnen
Wij kunnen niet wachten om te beginnen

Zoeken naar de Sint kan tussen 13.00 en 15.30 uur, vanaf het Kampwegplein in Doorn dus. Kinderen hebben alleen een volwassene met een telefoon nodig om mee te kunnen doen.

MAARN/MAARSBERGEN

Op zondag 26 november is er een intocht in Maarn/Maarsbergen. Het sinterklaasfeest is daar vanaf 14.00 uur in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 in Maarn. De inloop is vanaf 13.45 uur waarna het feest om 14.00 uur kan losbarsten. Vorig jaar ging het maar net goed omdat de Razende Reporter vergeten was om Sinterklaas op te halen. Als dat dit jaar maar goed gaat...

MEER SINTERKLAAS

Er zijn los van de intochten meer activiteiten in de gemeente in het kader van Sinterklaas. Zo is op 4 december de jaarlijkse sinterklaasviering in de bibliotheek van Maarn. Van 10.00 tot 12.00 uur is er een gezellige ochtend tijdens de Zoute Inval met koffie/thee en wat lekkers. Alle bezoekers nemen een ingepakt cadeautje mee van maximaal 5 euro. Wie wat gaat krijgen, wordt op een ludieke manier bepaald. Vooraf aanmelden kan via maarn@bibliotheekzout.nl, per telefoon: 0343-442710 of aan de balie van de bibliotheek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie