Sinterklaas kijkt uit naar de gezellige intocht in Doorn.
Sinterklaas kijkt uit naar de gezellige intocht in Doorn. Fotogroep Van Kesteren

Maak een selfie met Sinterklaas in Doorn

21 november 2019 om 08:45 Evenementen

DOORN De Doornse winkeliers zijn al volop in voorbereiding want aanstaande zaterdag bezoekt Sinterklaas ons mooie dorp. Via Skype heeft de Sint laten weten dat hij er ongelofelijk veel zin in heeft. Met welk vervoersmiddel de goedheiligman zijn tocht door het dorp gaat maken, is nog een verrassing. Wat wel zeker is dat Sint en zijn Pieten voor ieder kind en leuke verrassing meenemen.

Babs Bouwman

Het liefst zou Sinterklaas met de boot zijn intocht in Doorn maken. Dat is echter onmogelijk, want er is geen water in de buurt. Met de trein komen is ook geen optie, want er is geen station. Alle Pieten zijn druk met het plannen van het vervoer van de Sint, want over twee dagen komt hij al naar Doorn.

Wie de Sint door het dorp wil zien trekken, kan vanaf half één langs de route gaan staan. De intocht start bij de brandweerkazerne aan de Kampweg en loopt verder langs de Gezichtslaan, Dorpsstraat, Amersfoortseweg en via de Kampweg naar het Kampwegplein. Om 13.00 uur ontvangt burgemeester Naafs de Sint daar onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Harmonie uit Doorn.

TEKENING Sinterklaas hoopt dat heel druk wordt bij zijn ontvangst op het Kampwegplein. Het is algemeen beend dat de goedheiligman dol is op kinderen en dat hij het leuk vindt om met ze in gesprek te gaan. Op het plein loopt een verslaggever rond met een microfoon, zodat iedereen vragen kan stellen aan Sinterklaas. Natuurlijk is er ook muziek en kan iedereen uit volle borst Sinterklaasliedjes meezingen.

Leuk om te weten is dat ieder kind de goedheiligman op het podium mag komen groeten. Wie een mooie tekening gemaakt heeft, kan die meteen aan hem geven. De pieten hebben voor ieder kind een kleinigheidje: gesponsord door de winkel die op de kleintjes let. Om ongeveer twee uur vertrekt Sinterklaas met zijn pieten om nog enkele winkeliers te bezoeken. Wie het leuk vindt, is van harte welkom bij Albert Heijn, want wie weet zit Sinterklaas daar wel achter de kassa. De goedheiligman is deze supermarkt heel dankbaar, omdat ze hem ieder jaar steunen met cadeautjes voor de kinderen.

FOTO De rest van de middag loopt de Sint met zijn Pieten door het dorp. Ook dit jaar is er weer een bonte verzameling van vrolijke Pieten die de Sint helpen in deze drukke tijden. Om goed voorbereid te zijn op pakjesavond doet de goedheiligman die middag alvast wat inkopen in Doorn.

Sinterklaas neemt graag de tijd om met kinderen op de foto te gaan. Kinderen die hun wensen voor 5 december willen doorgeven, kunnen dat het beste doen via hun ouders. Sinterklaas ontvangt alles op zijn Ipad en kan zo goed bijhouden welke inkopen hij nog moet doen.

PAREL Sint en zijn Pieten zijn de Doornse winkeliers enorm dankbaar dat zij ook dit jaar dit vrolijke kinderfeest weer mogelijk maken. Door de mooi versierde winkels en straten voelt de goedheiligman zich heel welkom in het mooie dorp: de parel van de Heuvelrug. Kom allemaal zaterdag 23 november om 13.00 uur naar het Kampwegplein.

advertentie
advertentie