Het loempiaberaad is één van de activiteiten die zou verdwijnen bij het opheffen van Amerongen Inspireert.
Het loempiaberaad is één van de activiteiten die zou verdwijnen bij het opheffen van Amerongen Inspireert. Wilco Willemse

Rein van Ee houdt het binnenkort voor gezien

17 juli 2019 om 09:09 lokaal

AMERONGEN Na twintig jaar houdt Rein van Ee het binnenkort voor gezien. Hij zette zich de laatste jaren vooral in om Amerongen onder de aandacht van de toerist te brengen, door middel van de stichting Amerongen Inspireert, waar hij voorzitter van is. Die stichting wordt eind 2019 opgeheven en daarmee vervallen ook de bestuursfunctie. Van Ee is in Amerongen verder bekend als voorzitter van de begin dit jaar opgeheven ondernemersvereniging Amon en de wekelijkse Amerongse nieuwsbrief 'De Klepperman'.

Wilco Willemse

,,Het werd steeds moeilijker om een bestuur te vormen en dus zijn we er mee gestopt", vertelt Van Ee. ,,Vorig jaar met de Amon en komend jaar dus ook met Amerongen Inspireert. Dat had ik toegezegd aan het nieuwe netwerk Zakelijk Amerongen en daar houd ik me aan. Ik wil ze niet in de weg zitten en heb ze gevraagd of ze activiteiten van Amon en Amerongen Inspireert over zouden willen nemen."

Hij vervolgt: ,,Helaas zijn van de 28 activiteiten er maar drie overgenomen. Dat betekent dat er straks veel wegvalt, zoals De Klepperman, de informatieve website wegwijsinamerongen.nl, het financieel ondersteunen van de Sinterklaasintocht, het loempiaberaad en de Maarten Luther-wandeltocht."

GEEN RANCUNE Van Ee benadrukt geen enkele rancune te voelen: ,,Bij het opsommen van alle werkzaamheden van Amerongen Inspireert zag ik hoe divers die zijn. Zakelijk Amerongen heeft eigen ideeën, doelstellingen en evenementen. Nu nog meer gericht op netwerken en daar passen lang niet alle bestaande activiteiten bij."

LOEMPIA Dirk Lammers voelt zich betrokken bij het dorp Amerongen. Eerder sloot hij al aan bij een groepje mensen die Allemanswaard levendiger willen maken. Ook zat hij al vaker aan tafel bij het loempiaberaad, georganiseerd door Rein van Ee. Tijdens het nuttigen van een loempia worden daar maandelijks ideeën besproken ter bevordering van activiteiten voor Amerongen.

,,Daar hoorde ik van Rein dat de stekker uit Amerongen Inspireert wordt getrokken. Dat wil ik niet zomaar laten gebeuren, er gebeurt te veel moois binnen dat platform. Ik ben met Rein in gesprek gegaan en besloot te kijken of er nog voldoende voedingsbodem is voor een doorstart. Niet alleen bij inwoners, maar ook bij het verenigingsleven en bij ondernemers."

NOODKLOK Afgelopen week gaf Lammers gevolg aan zijn woorden: ,,Ik had me voorgenomen om op onderzoek te gaan en dus neem ik nu de handschoen op en luid de noodklok. Ik heb betrokken Amerongers deze week via een dringende mail gevraagd of zij het verdwijnen van Amerongen Inspireert zouden betreuren. Tot nu toe ontving ik enkele reacties en ik hoop dat er meer mensen opstaan die de levendigheid van het dorp Amerongen een warm hart toedragen."

BESTUUR OP AFSTAND Lammers is vooral op zoek naar draagvlak in het dorp, betrokken lokale ondernemers en nieuwe vrijwilligers: ,,Achter de schermen staat al een bestuur van vier Amerongers klaar dat onder een nieuwe naam een eigen invulling kan geven aan wat voorheen Amerongen Inspireert was. Zelf zou ik daar de voorzitter van willen zijn, maar dan niet in de rol zoals Rein van Ee die vervulde. Rein deed ook heel veel uitvoering zelf. Ik geloof meer in een bestuur op afstand met de juiste poppetjes op de juiste plaats in de uitvoering."

Meedenken of reageren? Stuur dan een mail naar dirklammers2018@gmail.com.

advertentie
advertentie