Afbeelding
Andreas Glöckner

Utrechtse Heuvelrug wil cultureel leven een boost geven

Corona

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft van het Rijk middelen gekregen om het sociaal en cultureel leven een goede herstart te geven na de coronacrisis. Naar aanleiding van een dialoogavond met de gemeenteraad en culturele organisaties, zijn er drie plannen gemaakt om deze financiële middelen te besteden. 

De gemeente wil met een cultureel festival in het najaar en meer uren voor de cultuurcoach een boost geven aan het culturele leven. Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders een aanvullende subsidieregeling voor coronasteun vastgesteld, waarmee het naast culturele activiteiten, ook sociale activiteiten gaat subsidiëren. Gebleken is namelijk dat er ook organisaties zijn die sociale evenementen, bijvoorbeeld gericht op kinderen en jongeren, willen organiseren. Voor de drie bovengenoemde plannen is in totaal 180.000 euro gereserveerd.

BELANGRIJK ,,Onze verenigingen zijn dankzij de steun van de inwoners en omdat ze financieel gezond zijn de coronacrisis goed doorgekomen. De gemeente vindt het belangrijk dat na de coronacrisis het culturele en recreatieve leven weer op gang komt en de lokale culturele en recreatieve infrastructuur in stand wordt gehouden c.q. zich weer herstelt”, zegt wethouder Hans Waaldijk. 

De culturele sector staat weer te popelen om evenementen te organiseren; naar aanleiding van de oproep eerder dit jaar om subsidieaanvragen voor culturele activiteiten in te dienen, hebben 22 organisaties zich bij de gemeente gemeld. 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 17 uur geleden
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
‘Volgend jaar ga ik voor de eerste plek op het WK’ 27 nov, 07:32