‘Niet wachten met cultuursubsidie tot na de pandemie’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘Niet wachten met cultuursubsidie tot na de pandemie’

23 mrt, 12:41 Corona Coronavirus
Andreas Glöckner
Afbeelding

HEUVELRUG Ten minste drie partijen in de gemeenteraad willen niet wachten met steun aan de culturele sector, totdat de lockdown is opgeheven. Cultuurwethouder Hans Waaldijk (Open) daagde de sector onlangs uit, om alvast plannen voor activiteiten, kleine evenementen en voorstellingen te ontwikkelen. Maar D66, ChristenUnie en BVHLokaal zeggen dat kunstenaars en instellingen al eerder een financieel steuntje in de rug nodig hebben. 

Volgens de raadsleden Karin Oyevaar, Dick Karssen en Gera Hensbergen zijn veel kunstenaars daarbij gebaat. Hun beroepskosten, zoals bijvoorbeeld de huur van een atelier, gaan tijdens de lockdown immers gewoon door. Naast de subsidiepot voor activiteiten ná de pandemie, pleiten de drie partijen daarom voor de oprichting van een fonds, waar individuele makers met terugwerkende kracht ge..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.