Gemeente Utrechtse Heuvelrug daagt cultuursector uit

10 mrt, 13:02 Corona Coronavirus
Andreas Glöckner
Afbeelding

HEUVELRUG Nu er door massale vaccinaties licht aan het einde van de coronatunnel komt, stelt de gemeente subsidiepotten open voor de cultuursector. Wethouder Hans Waaldijk (Open) daagt instellingen, verenigingen, cultureel ondernemers en inwoners uit, om met plannen te komen voor activiteiten, kleine evenementen en voorstellingen. Daar is meer dan een ton subsidiegeld voor beschikbaar, zegt Waaldijk.

Door de pandemie is van de bestaande dorpsbudgetten nauwelijks gebruik gemaakt. Dat geld zit dus nog in kas. Daarboven heeft het kabinet de gemeente extra geld gegeven, onder andere om de cultuursector nieuw leven in te blazen. ,,We merken dat er nog wat terughoudendheid is om een cultuursubsidie aan te vragen”, zegt Waaldijk, die organisatoren graag wil opporren om met concrete plannen te komen. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.