Heuvelrug legt huishoudelijke hulp aan banden - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Heuvelrug legt huishoudelijke hulp aan banden

10 feb, 14:36 Zorg
Archief BDUmedia
Afbeelding

HEUVELRUG Oudere en zorgbehoevende inwoners die zelf hun huishoudelijke hulp kunnen betalen, zouden die niet van de gemeente moeten krijgen. Met een nieuwe beleidsregel wil zorgwethouder Hans Waaldijk (Open) die kraan dichtdraaien. Maar het is schipperen en voorzichtig formuleren voor Waaldijk, want de gemeente krijgt liever geen kostbaar proefproces aan de broek. 

Net als andere gemeenten wordt Utrechtse Heuvelrug geconfronteerd met grote financiële tekorten. Die ontstonden onder meer nadat de regering zorgtaken bij gemeenten neerlegde, zonder daarbij voldoende financiële middelen te verstrekken. Een kostenpost die er financieel nogal inhakt, is het zogenoemde abonnementstarief in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). 

GEPEPERD De invoering daarvan do..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.